Vriendendag in M

Vandaag trok ik samen met een vriendin uit Heverlee naar de vriendendag in M Leuven. Op het zonnige dakterras werden we onthaald met koffiekoeken, koffie, thee en fruitsappen.

IMG_1599

Na de verwelkoming kregen we een rondleiding achter de schermen van M. Iets wat mijn vriendin en ik vele jaren geleden al eens deden, maar ondertussen was er genoeg veranderd om de rondleiding boeiend te houden. Vooral op het vlak van energiebesparing heeft de ploeg van M inspanningen gedaan.

IMG_1600

IMG_1601

IMG_1604

IMG_1605

IMG_1606

IMG_1607

IMG_1608

IMG_1609

Vervolgens kregen we een rondleiding doorheen de tentoonstelling van Sarah Smolders en de tentoonstelling Alias, die in het teken van fictieve kunstenaars stond. Bij beide tentoonstellingen is een woordje uitleg van een gids echt geen overbodige luxe. Ik vond de concepten achter Alias erg boeiend, maar ben er zeker van dat ik deze zonder gids niet gecapteerd zou hebben.

IMG_1610

IMG_1611

IMG_1613

IMG_1614

IMG_1616

IMG_1617

IMG_1619

IMG_1622

IMG_1623

IMG_1624

IMG_1627

IMG_1630

IMG_1632

IMG_1637

IMG_1639

IMG_1640

IMG_1641

IMG_1642

IMG_1645

Na de rondleidingen was het tijd om de inwendige mens te versterken. En zo belandden we op het terras van Bite Leuven. Altijd lekker daar!

IMG_1652

IMG_1646

Na de middag moest ik nog wat werken, dus nam ik afscheid van mijn vriendin en wenste haar en haar gezin meteen een fijne vakantie toe.

Sinatra en Zarza

Gisteren stond er een afspraak met de onvolprezen mademoiselle Julie op het programma. We startten de avond met een heerlijke cocktail bij Sinatra. Het is duidelijk dat deze cocktailbar niet langer meer een goed bewaard geheim is, want het is er tegenwoordig bijzonder druk.

IMG_1570

Na het aperitief begaven we ons naar Zarza. Mijn laatste bezoek aan Zarza was eveneens met Julie, maar nu liet het weer toe om buiten op het mooie terras te dineren. Wat toch een extra dimensie aan de ervaring gaf. De gerechten waren naar goede gewoonte uitstekend, maar het waren de wijnen die me ditmaal verrasten. Paar heel originele wijntjes mogen proeven!

IMG_1571

Appetizers:

IMG_1576

Zalm, groene asperge, lavas:

IMG_1579

IMG_1580

Langoustine & courgette:

IMG_1583

IMG_1584

Rund selectie by Carnivale, dooierzwam, pavé aardappel, gepofte ui:

IMG_1586

Ananas, citrus, pandan:

IMG_1588

En omdat we ditmaal een restaurant vlakbij het station hadden uitgekozen, kwam er ditmaal geen geloop om de trein te halen aan te pas! En wat meer was, ik was net in Leuven station toen mijn vriend arriveerde met de trein uit Zaventem. Kon ik hem meteen verwelkomen in Leuven. Een fijne bijkomstigheid.

Feestje in de Beursschouwburg

Wat! Een! Feest! Als mijn collega’s iets organiseren, dan mag je er zeker van zijn dat het tot in de puntjes verzorgd is! De hapjes waren overvloedig en overheerlijk (wat een contrast) en de ambiance zat goed vanaf de speech van onze grote baas. Hij wist het perfecte evenwicht te vinden tussen ludiek en serieus. Met voldoende bloemetjes voor de collega’s die zich ingezet hebben om van ons grote project een succes te maken.

Vervolgens was het tijd voor een quiz die de collega’s zelf in mekaar gestoken hadden en die een apotheose kreeg op het podium met een heuse dance performance van de drie hoogst geëindigde teams op de zoete melodie van Europapa. (Stiekem blij dat mijn groepje vijfde eindigde!) De rest van de avond brachten we al pratend en drinkend door op het mooie terras van de Beursschouwburg, genietend van de prachtige zomeravond.

Na een korte passage op het terras van een café dat aan het afsluiten was in de Anspachlaan, eindigden we met een select groepje in café Les Brasseurs, klinkend op een fantastische avond!

IMG_1490

IMG_1523

IMG_1524

IMG_1525

IMG_1527

IMG_1528

The Schuman Show!

Deze namiddag was ik uitgenodigd op een feestelijk event ter gelegenheid van de afsluiting van ons grote project (yep, we blijven onze successen vol overgave vieren). Er werden eerst wat ludieke prijzen uitgereikt aan de medewerkers en vervolgens werden we getrakteerd op The Schuman Show, een comedy show die draait rond het reilen en zeilen van de Europese Unie en de Europese Commissie. En alhoewel daar zeker veel grappen over te maken zijn, vond ik deze show eerder flauw. De comedians slaagden er naar mijn mening niet in de clichés (en dat zijn er veel) te overstijgen. Veel meer dan een flauwe glimlach wisten ze mij niet te ontlokken, alleszins.

IMG_1480

IMG_1481

Na de show werden alle aanwezigen getrakteerd op een receptie. En ja, ook die viel een beetje tegen. Drank was er meer dan genoeg, maar het was zoeken naar de hapjes. Ik denk dat iemand een inschattingsfout maakte wat betreft het aantal deelnemers. Wel vreemd, want uiteindelijk moest iedereen zich hiervoor op voorhand inschrijven. Wellicht zijn er toch mensen zonder inschrijving komen opdagen en was de uitval minder dan verwacht. Enfin ja, lang ben ik niet gebleven, want morgen staat er alweer een feestje op het programma.

IMG_1482

Kunstuur in Hasselt

Deze namiddag spoorden mijn vriend en ik naar Hasselt. We hadden afgesproken met vrienden die we letterlijk al een eeuwigheid niet meer gezien hadden. Ze stelden voor om samen naar het Kunstuur in Hasselt te gaan. Aangezien ik goeie herinneringen had aan de editie van Kunstuur in Mechelen, zei ik meteen ja. Al had ik daar achteraf een beetje spijt van, want nu was het eindelijk eens mooi weer! Jammer om dan een binnenactiviteit te doen.

Gelukkig hadden we nog tijd genoeg om een terrasje mee te pikken om ons te hydrateren alvorens een uurtje van kunst genieten in het oude stadhuis van Hasselt. En alhoewel ik ondertussen al een paar werken in de tentoonstelling kende, kon ik toch weer genieten van de ervaring. Het Kunstuur is ideaal als je niet overdonderd wil worden door een overdaad aan kunstwerken en graag wat meer tijd neemt om een kunstwerk grondiger te bekijken.

IMG_1410

IMG_1411

IMG_1414

IMG_1416

IMG_1417

IMG_1419

IMG_1420

IMG_1421

IMG_1424

IMG_1425

IMG_1426

IMG_1427

IMG_1429

IMG_1430

Na afloop wandelden we samen naar het huis van onze vrienden (grappig, onderweg kwam ik nog een Leuvense vriendin tegen) en dronken we een aperitief bij onze vrienden. Mijn vriend maakte kennis met hun prachtige langharige collie, we dronken samen een flesje prosecco (die een beetje te zoet was naar mijn goesting) en luisterden naar de verhalen van de jongvolwassenen. Amai, waar is de tijd dat ik de twee jongste kinderen van onze vriendin als baby in mijn armen gehouden heb? Dat lijkt nog niet zo lang geleden en nu gaat de jongste al naar de universiteit (wel een jaartje vroeger, maar dan nog).

IMG_1432

Na het aperitief trokken we naar het Spaanse restaurant Esquina, alwaar we een tapasplank deelden en ik genoot van inktvis als hoofdgerecht.

IMG_1446

IMG_1449

IMG_1450

IMG_1452

Na het eten wandelen we samen terug naar het station en namen afscheid met de belofte om geen jaren over een volgende afspraak te laten gaan.

Feedback geven in the Red Rabbit in Kilt en mosselen

Vandaag woonde ik samen met de collega’s van het management en het lager kader een opleiding bij over feedback geven en ontvangen vanuit verbindende communicatie. Nu gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik nogal gemengde ervaringen heb met dit soort opleidingen, maar deze opleiding was echt uitstekend. De lesgever wist zeer goed hoe hij de materie op een boeiende en interactieve manier kon overbrengen en ik voelde geen enkel moment de neiging om mijn e-mails te checken. 😉

Alleszins reden genoeg om na de opleiding nog iets te gaan drinken en wat na te praten met een aantal collega’s. Een cocktail bij The Red Rabbit in Kilt, bestaat er een betere manier om het weekend in te zetten?

IMG_1382

En na dit Brussels aperitief ging ik, eens terug in Leuven, op hetzelfde elan verder: mosselen bij Van De Weyer! Laat dat weekend maar komen!

IMG_1388

Belangrijk feedbackmoment

Een spannend moment vandaag. Deze namiddag presenteerde onze grote baas de resultaten van onze tweedaagse in Oostende. Ik was heel benieuwd en ook wel een beetje zenuwachtig om de reacties van de collega’s op de reorganisatie te horen. En oef, de meeste van onze voorstellen zijn goed onthaald. Alleen het voorstel waar ik zelf ook al bedenkingen bij had, lokte wat kritische vragen uit bij de aanwezigen in de zaal. Ik bleef achteraf nog wat plakken om na te praten en de feedback van de collega’s met wie ik gesproken heb, was overwegend positief, op dat ene punt na.

De eerste horde is genomen, nu op naar een hopelijk vlotte implementatie.

Hoe MidJourney onze nieuwe organisatie ziet:

IMG_1366