Over yab

Yab.be is een begonnen als een bescheiden experiment op blogger. Gewoon om te zien of bloggen iets voor mij zou zijn. Ondertussen blog ik al meer dan tien jaar. Meer dan lang genoeg om te kunnen zeggen dat het experiment geslaagd is. Na bijna drie jaar het afschuwelijke slechte commentaarsysteem van blogger getolereerd te hebben, zei ik blogger vaarwel en koos ik ervoor deze blog te hosten op een eigen server. Wat mij ook meer vrijheid biedt om te experimenteren met de layout (al ontbreekt mij vaak de tijd om dit grondig aan te pakken).

Voor wie blog ik? Wel in de eerste plaats voor mezelf. Als andere mensen mijn schrijfsels leuk vinden of zich daarin herkennen (of net niet, maar toch graag een reactie kwijt willen), fijn. Zoniet, ook fijn. Ik zie mijn blog als een uitlaatklep. Ik heb niet de intentie grote literatuur te produceren. En al helemaal niet de intentie een volledig beeld van mijn leven te scheppen. Mensen die deze blog lezen, krijgen, denk ik, wel een idee over wie ik ben, maar dit idee zal uiteraard steeds fragmentarisch zijn. Ik sta altijd open om nieuwe mensen te leren kennen en daarmee ben ik aanbeland bij een leuke bijkomstigheid van het bloggen: sociale contacten leggen. Dankzij dit blog heb ik al veel interessante en leuke mensen leren kennen en hoop ik er nog veel meer te leren kennen.

Je kan mij mailsgewijs bereiken op yet.another.blog@gmail.com.

Veel leesplezier!

14 Responses

 1. Ohla, de boel is ferm vernieuwd. En je hebt sneller een nieuwe layout dan ik, aaaaaaaargh!!!

  Maar ‘t ziet er wel ferm goed uit jong, proficiat! Ik zal de feed best aanpassen, of heb je die laten doorverwijzen? (oude url’s werken blijkbaar wel niet meer)

 2. Grappig, ik weet dus totaal niet of je een man of een vrouw bent…ik probeer het als ik je posts lees ergens uit op te maken maar heb geen flauw idee. Denk een man eigenlijk…

 3. Ik ben net mijn eigen .orgje begonnen.. Aangezien ik jouw blog het vaakst bezoek zou ik jou het volgende willen vragen: Hoe krijg je mensen op je gloednieuwe blog/ maak je publiciteit?

 4. Siska

  mmmm
  soms heb ik ook wel zin om een blog te starten, maar ik heb schrik ik er te veel persoonlijke informatie op zou zetten.

  hoe los jij (jullie – andere bloggers) dit op?

 5. Hoi. Leuke blog. Ik ben hier eigenlijk heel toevallig beland. Ik zocht of er een soort van bloggersbijeenkomsten waren in Vlaams-Brabant en vond deze site terug (blogdrinkleuven.yab.be)… Helaas dateert de bijeenkomst in Leuven van 2008. Ik ben zelf ook maar recent begonnen als reisblogger, maar ik weet niet of er nog actieve bloggers zijn uit het Leuvense en omstreken om zo’n bijeenkomst te organiseren? De meeste websites die op de bijeenkomstpagina staan zijn helaas grotendeels verdwenen.

 6. petra

  Hoi, leuk artikel, Ik ben zelf ook een jaartje geleden met bloggen en vroeg mij af waar je zo van deze bloggers bijeenkomsten vind? :-)

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>