Culinaire hoogstandjes bij Zappaz

Vrijdagavond hadden mijn vriend en ik afgesproken met mijn tijdens de coronacrisis geruisloos op pensioen gestelde collega en zijn vriendin. Na talloze keren culinair verwend geweest te zijn door mijn sympathieke oud-collega vonden we het tijd om hem en zijn vriendin uit te nodigen voor een etentje bij ons. Aangezien noch mijn vriend, noch ikzelf grote culinaire talenten zijn, hielden we het bij een gezellig aperitief met champagne op ons appartement en wandelden we daarna met z’n vieren naar Zappaz voor het avondmaal.

Tijdens de coronacrisis waren mijn vriend en ik grote fan van de afhaalboxen van Zappaz (lees hier, hier, hier, hier, hier, hier en hier), maar het was van 2016 geleden dat we in het restaurant zelf gegeten hadden. En amai, het niveau van de gerechten was er stevig op vooruit gegaan! Niet dat er het vóór de coronacrisis niet lekker was, maar nu werd ik echt van mijn sokken geblazen. Zoveel lekkers dat er op ons bord passeerde! De chefkok was duidelijk in topvorm. Fenomenaal!

Tijdens de lockdown heeft het restaurant een kleine make-over gekregen. Spijtig genoeg laat de akoestiek nog steeds te wensen over. Ons gezelschap kwam aan rond 20u, toen het restaurant al goed vol zat, en het geluid kwam ons al tegemoet toen we de deur open trokken. En dat ondanks de geluiddempende panelen aan het plafond. Na op het einde van de avond de staf gefeliciteerd te hebben met de fantastische gerechten en heerlijke bijpassende wijnen, maakten we een opmerking over de slechte akoestiek. En ja, ze erkenden dat de ruimte op dat vlak te wensen over liet en dat er plannen waren om de zaak naar een nieuwe locatie te verhuizen. Een beslissing die ik volledig kan begrijpen, want eigenlijk is de zaak de (te kleine) locatie wat ontgroeid, maar ik zou het doodjammer vinden om dit restaurant op een paar passen van ons appartement te zien vertrekken. Maar voorlopig is het nog niet zo ver. Dus geniet mee met het lekkers dat op ons bord passeerde:

olijf . watermeloen & gillardeau . crème cru:

IMG_8902

hamachi . perzik & witte asperge . sepia:

IMG_8904

aardappel . mimolette & gillardeau . crème & olijf . watermeloen:

IMG_8907

scheermes . yuzu & olijf . watermeloen & aardappel . mimolette & gillardeau . crème:

IMG_8908

gillardeau . crème:

IMG_8909

hamachi . perzik:

IMG_8911

krab . komkommer . avocado:

IMG_8912

hand gepelde Noordzeegarnaal . algenboter:

IMG_8916

garnalenbisque:

IMG_8917

Supertof etiket op heerlijke fles wijn:

IMG_8919

gerookte paling . groene kruiden . morilles:

IMG_8921

IMG_8923

buikspek . jonge wortel . specerijen:

IMG_8924

kalfsentrecote . bloemkool . groene asperge:

IMG_8927

IMG_8928

selectie geaffineerde kazen:

IMG_8930

IMG_8932

pralines bij de thee/koffie:

IMG_8936

Echt een topavond!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

  1. oooh maar als ze naar het centrum zouden verhuizen is het voor jullie nog steeds niet ver, maar voor ons wel dichter. :)
    Vorig jaar super genoten daar…eerste restaurant van dit niveau dat ook superleuk maar kwalitatief kindermenu aanbood.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>