Een zalige avond bij Zappaz

Gisteren maakten mijn vriend en ik kennis met de nieuwe vriendin van onze kameraad uit Antwerpen. Beetje vreemd, want we hadden nog maar net met de vorige nieuwe vriendin kennis gemaakt. Maar hey, wie zijn wij om onze kameraad zijn geluk te ontzeggen? En ik denk eerlijk gezegd dat deze vriendin een betere match is. De vriendin werkt als eventmanager voor Samsung en we merkten meteen dat we veel gemeenschappelijke interesses hadden, waardoor het gesprek erg vlot verliep. Het lekkere eten en de heerlijke aangepaste wijnen (waarvoor onze kameraad paste, want geen wijnliefhebber) vormden natuurlijk al een gespreksonderwerp op zich. Op meerdere vlakken een fijne kennismaking, dus.

Naar goede gewoonte was het eten uitstekend, de wijnen voortreffelijk en het personeel erg vriendelijk. Helaas blijft het grootste pijnpunt van Zappaz de slechte akoestiek. Zo jammer dat het niet lukt om daarvoor een werkbare oplossing te vinden. Ik vrees dat het echt niet lang meer zal duren vooraleer Zappaz andere oorden opzoekt, want het is gewoon niet fijn als je telkens aan je tafelgenoten moet vragen om te herhalen wat ze gezegd hebben, omdat je elkaar niet goed verstaat en je de uitleg van de sommelier maar half verstaat.

Geniet mee van de heerlijkheden die op ons bord passeerden:

IMG_0389

IMG_0393

heilbot & groene kruiden, noordzee garnaal & nori, gerookte paling & mascarpone, steak tartaar, enigma, mossel & prei:

IMG_0394

hamachi, buddha’s finger:

IMG_0400

zeekat ‘ramen':

IMG_0402

skrei, paddenstoelen:

IMG_0404

Zwezerik, pinda:

IMG_0406

bijgerecht met truffel voor bij het gerijpt rund:

IMG_0408

gerijpt rund ‘rossini':

IMG_0411

selectie geaffineerde kazen:

IMG_0414

IMG_0420

Zoetjes voor bij de thee of koffie:

IMG_0424

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>