Wijn proeven bij Bu-V

Gisterenmiddag spoorden mijn vriend en ik naar het station van Aarschot, waar mijn broer en zijn vriendin ons met de wagen kwamen ophalen voor een namiddag wijnproeven bij Bu-V in Rotselaar. Het idee om naar deze wijnproeverij te gaan, ontstond tijdens ons bezoek aan Poderi Rosso Giovanni, toen Lionello vertelde dat hij het weekend van Wapenstilstand naar Rotselaar zou afzakken om zijn wijnen te laten proeven.

Voor mij was het de eerste keer dat ik bij Bu-V kwam en ik moet toegeven dat het aanbod redelijk indrukwekkend was. Mijn vriend en ik startten met een glaasje champagne (eerlijk die van Louis Brochet was veel beter) en begaven ons dan naar het achterste gedeelte van de winkel waar de Italiaanse wijnhuizen stonden. Eigenlijk beperkten we onze proeverij tot twee wijnhuizen: Bric Cenciurio (dat mijn vriend en ik ook al eerder bezochten) en Poderi Rosso Giovanni, wiens aanbod perfect bij onze smaak paste.

Mijn vriend en ik kwamen ook redelijk veel oude bekenden tegen op de wijnproeverij: veel schoon volk van SPQR en zelfs een paar medereizigers van onze beruchte gastronomische Piemontereis. Na een hoop toffe babbels, bestelden we een paar flesjes rode wijn en reden we met ons vieren naar Leuven. Met dank aan de vriendin van mijn broertje die zo vriendelijk was om BOB te spelen.

IMG_2301

IMG_2303

IMG_2305

IMG_2308

IMG_2311

We startten de avond met een glaasje champagne, charcuterie en tapas. En deden ons vervolgens te goed aan de overheerlijke hertenstoverij van Convento Food, onze hofleverancier. Spijtig genoeg viel de rode wijn die we bij het hoofdgerecht geserveerd hadden, wat tegen. Kan gebeuren, maar wel jammer, want het was een wijn van het uitstekende wijnjaar 2016.

Mijn broer en zijn vriendin hadden trouwens een heel origineel geschenk bij: vlaaipralines van Boon! Natuurlijk waren de smurfenvlaaipralines de beste! En jawel, we sloten de avond af met een glaasje whisky. Noblesse oblige!

IMG_2316

IMG_2321

IMG_2325

IMG_2319

IMG_2328

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>