Reünie in De Hoorn

Gisterenavond hadden mijn vriend en ik afgesproken met twee bevriende koppels. Ik moet bekennen dat de laatste keer dat we ons met z’n zessen samen in dezelfde ruimte bevonden, dateert van voordat één van de koppels tijdelijk naar de USA trok, begin 2016. Jawadde zeg, moeilijk om te geloven, want in mijn hoofd lijkt dat helemaal nog niet zo lang geleden. Het was natuurlijk wel ongelukkig dat onze vrienden uit San Franciso teruggekeerd zijn in volle coronacrisis. Niet meteen het ideale moment om af te spreken, natuurlijk, en net toen we toch een datum gevonden hadden om af te spreken, sloeg het virus toe in hun gezin. Maar kijk, van dit uitstel kwam gelukkig geen afstel!

We startten de avond om 18u in het mooie rijhuis van onze vrienden op de Vismarkt. Vrienden die momenteel weer aan het verbouwen zijn (serieus, dat lijkt wel een hobby van hen). Ditmaal zijn ze hun dak aan het vernieuwen en bouwen ze er gewoon nog een stuk verdieping bij. Ik snap niet hoe ze met twee personen zo’n groot huis gevuld krijgen. Zeker niet omdat ze net als wij graag op reis gaan en dus veel elders verblijven. Maar ik het moet het ze nageven: hun huis straalt iets meer klasse uit dan ons soms nogal rommelige appartementje.

Voor deze bijzondere gelegenheid hadden mijn vriend en ik een flesje champagne bij om te klinken op de reünie. Onze vrienden zorgen voor de aperitiefhapjes en een tweede flesje biologische schuimwijn.

IMG_7622

Na het aperitief wandelden we samen naar De Hoorn om daar onze gesprekken verder te zetten onder het genot van een lekkere maaltijd. Al hadden voor mij persoonlijk die nacho’s to share niet gehoeven. Ben gewoon niet zo’n nacho fan. De gefrituurde wijting reepjes daarentegen waren heel lekker en over mijn sliptongetjes had ik ook niet te klagen. Geen toprestaurant, maar wel een fijne plek om bij te praten met onze vrienden.

IMG_7625

IMG_7627

IMG_7631

We sloten de avond af met een drankje in het café beneden. Waar ik het niet kon laten om de huisgemaakte limoncello te proberen. Een smakelijk einde van een fijne avond. Onze volgende afspraak ligt al vast!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>