De Pakistaanse keuken van Raffat

Na ons succesvolle diner in de Hoorn legden we meteen een nieuwe afspraak vast om met ons groepje van zes samen te dineren. Tot mijn grote verbazing slaagde onze vriendin erin een reservatie voor zes personen vast te krijgen bij hét populairste Leuvense restaurant van het moment: Raffat. Serieus, het aantal instagram posts dat ik zie voorbij komen van de gerechten en de cocktails van Raffat, is gewoonweg niet meer bij te houden. Dus fijn om dit hippe restaurant zelf te kunnen uitproberen in goed gezelschap.

We startten de avond net als de vorige keer met een aperitief op het mooie terras van onze vrienden die op de Vismarkt wonen. Een glaasje rosé gaat altijd vlot binnen op zo’n mooie zomeravond. Spijtig genoeg waren we in plaats van met zes, met vijf. De vrouw van onze kameraad was ingegaan op een last minute uitnodiging om mee te gaan zeilen in Griekenland. Kan haar uiteraard geen ongelijk geven dat ze zo’n buitenkansje met beide handen aangrijpt, maar we misten haar wel.

Na het aperitief wandelden we samen naar Raffat. We kregen een tafel vlakbij de ingang toegewezen in het gezellig ingerichte restaurant. Overal vind je verwijzingen naar de Pakistaanse roots en de moeder van de uitbaters.

IMG_0620

IMG_0622

Natuurlijk kon ik niet anders dan de Bartender’s Delight bestellen, de cocktail die instagram veroverd heeft. Begrijpelijk, want de Bartender’s Delight op basis van tequila, cointreau en mezcal met een pittige toets van chilli moet zowel de meest fotogenieke cocktail ooit zijn. Exhibit A:

IMG_0651

Bekijk zeker ook dit filmpje.

Om het onszelf niet te moeilijk te maken, gingen we voor de Mother’s tabel menu. Een beetje een best-of van wat Raffat te bieden heeft. Het ene na het andere fantastisch lekkere gerechtje passeerde de revue. Elk gerecht was op een originele manier gepresenteerd en met oog voor detail afgewerkt. Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk was. Spijtig genoeg was niet elk gerecht even makkelijk fotografeerbaar. De foto’s hieronder geven dus geen volledig beeld van onze avond. Maar laat me jullie verzekeren dat we allemaal erg genoten hebben.

IMG_0633

Balls of happiness: fries semolina balls, chickpeas, potato, sweet yoghurt, mint-coriancer chutney, tamarind chutney):

IMG_0635

Gobi awesome (crispy cauliflower, green & red bell pepper, sesame seeds, sweet & sour sauce):

IMG_0642

IMG_0643

Let’s taco ’bout it (homemade taco, pulled lamb, 2 mango sauces):

IMG_0645

Biryani is biryani (Layered rice with overnight marinated chicken and potatoes, served with raita):

IMG_0647

Naan:

IMG_0649

Enig minpuntje: het was echt veel te warm in het restaurant. Elke keer als de voordeur van het restaurant open ging, sloeg ik een zucht van verlichting, elke verfrissing was welkom. Het personeel hield de voordeur tot mijn grote verbazing echter angstvallig dicht. Toen we het restaurant verlieten, spraken we de staff daarop aan. Ze gaven toe dat het warm was in het restaurant, maar blijkbaar was het niet mogelijk om de voordeur open te houden omdat de tocht problemen met de houtoven veroorzaakte. Wel jammer, want de overdreven warmte binnen is voor mij echt een reden om niet terug te gaan. Op bepaalde momenten voelde ik het zweet echt van mijn rug naar beneden druipen. Niet zo aangenaam. Hopelijk vindt het restaurant snel een oplossing voor dit probleem.

IMG_0656

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

  1. aaah daar komt die fotogenieke cocktail vandaan…hmm ziet er allemaal heel cool uit. Misschien deze winter als we nood hebben aan warmte eens reserveren 😉

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>