Raffat revisited

Deze avond had ik afgesproken met mijn lieve vriendin uit Zoutleeuw. We kennen elkaar al van in het middelbaar en onze vriendschap heeft al die tijd stand gehouden. Geen vanzelfsprekendheid, dat besef ik maar al te goed.

Ik had om 18u een tafeltje bij Raffat gereserveerd voor ons tweetjes. Ik had nog maar net kennis genomen van het feit dat Raffat geen kapstokken heeft en mijn jas bijgevolg dus weer op de grond zou hangen, toen mijn vriendin mij vervoegde. Elegant gekleed, zoals gewoonlijk.

Uiteraard bestelden we een cocktail om te klinken op onze reünie. Uiteraard bestelde ik de signature cocktail, de Bartender’s Delight, die niet alleen fantastisch smaakt, maar er ook nog eens geweldig uit ziet! We maakten het onszelf gemakkelijk en kozen voor de Mother’s tabel menu. En ja, de menu was heerlijk, maar ook exact hetzelfde als de vorige keer dat ik er was. Een klein beetje variatie voor terugkerende klanten zou tof zijn.

En ja, ik weet dat Raffat met twee services werkt, maar we hadden echt het gevoel opgejaagd te worden, omdat de verschillende gerechtjes zo snel na mekaar kwamen. De rekening werd ook stipt om vijf voor acht gebracht met de vriendelijke vraag plaats te maken voor de volgende klanten. En ja, dit wordt duidelijk vermeld bij de reservatie en was dus geen verrassing, maar voor ons ging het echt te snel.

Omdat we allebei het eten wat op onze maag voelden liggen, besloten we niets meer te gaan drinken, maar een gezellige avondwandeling door de Leuvense straten te maken. Kwestie van al dat lekkers te laten verteren.

IMG_2479

IMG_2481

IMG_2485

IMG_2487

IMG_2489

IMG_2492

Na mijn vriendin rondgeleid te hebben in de nieuwe Leuvense stadswijk aan de Vaartkom, bracht ik haar terug naar haar auto, alwaar we afscheid namen met de belofte elkaar snel weer te zien.

 

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>