BTS Permission to Dance on Stage – Seoul

Tijdens ons tripje naar Barcelona vatten de dochter van onze vrienden en ikzelf het plan op om samen het live concert van BTS Permission to Dance on Stage bij te wonen in de Kinepolis. Het optreden van BTS vond plaats in Seoul en zou live gestreamd worden naar bioscoopzalen overal ter wereld. Ik zou mezelf niet meteen een superfan noemen, maar vind de muziek van BTS best aangenaam om naar te luisteren en ik had wel zin om zo’n uniek event bij te wonen, zelfs al moest ik daarvoor vroeger opstaan dan gewoonlijk op een zaterdagochtend.

Zo gezegd, zo gedaan. Met onze in Barcelona gekochte tickets begaven mijn jonge vriendin en ik ons zaterdagochtend naar de Kinepolis. Het publiek in zaal 1 was jong en vrouwelijk, maar opvallend divers. Meisjes met hoofddoeken, naast zwarte meisjes met dreadlocks, naast blanke en Aziatische meisjes en allemaal om ter luidst gillen wanneer hun favoriete lid van de grootste boysband ter wereld op het grote scherm verscheen. Mooi om te zien. De mannen in het publiek daarentegen waren op één hand te tellen. Enfin, met drie vingers kwamen wij alleszins toe. 😉

Mijn jonge vriendin en ik zaten op de tweede rij. De ganse rij voor ons was leeg, dus we hadden een uitstekend zicht op het grote scherm. En amai, wat een belevenis. Mijn trommelvliezen moeten nog een beetje bekomen van al dat gegil, maar nog nooit in mijn leven zoveel ambiance meegemaakt in een cinemazaal. De fans in de zaal zongen alle nummers luidkeels mee, zorgden voor speciale lichteffecten met hun lightsticks en smartphones en klapten enthousiast bij elk nummer van hun idolen. De laatste nummers ontstond er zelfs een heuse dance party vlak voor het grote scherm. Echt, je kon niet anders dan enthousiast meeklappen.

Het concert zelf was trouwens fenomenaal. Indrukwekkende choreografieën, schitterende kostuums, leuke tussenfilmpjes tijdens de kostuumwissels en de knappe jongens van BTS zongen echt heel goed. En dat terwijl op een gegeven moment in Seoul de regen met bakken uit de hemel viel. Ik benijdde de fans in Seoul die in open lucht het concert bijwoonden niet… Een waar totaalspektakel waarvan mijn vriendin en ik voor 25 euro konden meegenieten vanuit het comfort van een cinemazetel.

Een kleine impressie, maar eerlijk, you had to be there…

Na het concert trokken mijn jonge vrienden en ik naar restaurant Kintsugi, waar mijn vriend en haar mama ons vervoegden om samen te genieten van een lekker sushiboot. Niet Koreaans, wel lekker!

IMG_7665

IMG_7666

IMG_7667

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>