Zaterdagavond spoorden mijn vriend en ik naar Hasselt om zijn verjaardag te vieren met mijn broertje en zijn vriendin (onder het motto: een verjaardag kan je nooit genoeg vieren!). We kozen voor een restaurant waar we ondertussen al menige verjaardag gevierd hebben: de Kwizien. En ja, ook ditmaal werden we niet teruggesteld. Het eten was zo mogelijk nog beter dan de laatste keer dat we er waren, al kan dat ook aan het gezelschap gelegen hebben. Mijn vriend kreeg als verjaardagscadeau een mooie fles Machrie Moor Peated Arran single malt. Benieuwd om die samen met hem te kunnen proeven!
Enige domper op de avond: de laatste hapjes bij de thee moesten we aan een hoog tempo naar binnen werken, anders riskeerden we de laatste trein van Leuven naar Hasselt te missen. Mijn vriend en ik moesten er zelfs een klein sprintje uitpersen om de trein te halen. Serieus, waarom kan de laatste trein niet om 23.30u vertrekken in plaats van om 22.30u? Hoe ga je op die manier mensen overtuigen om het openbaar vervoer te nemen? Mijn vriend en ik waren dolgraag nog wat langer in de Kwizien blijven plakken voor een afzakkertje. NMBS make it happen!
Heerlijke hapjes voor bij het aperitief:
Een oestertje gaat er altijd wel in:
Makreel – ajo blanco – venkel – duindoornbes:
Snoekbaars – Noordzeekrab – selder – kaffir – geitenkaas uit Lummen:
Skrei – zeewier – groene kool – salie:
Coquille – knolselder – limoen – beurre blanc:
Presa Iberico BBQ – wortel – savooi – dragon:
Platte kaas – passievrucht – gekonfijte tijgercitroen – avocado – basilicum:
Hapjes voor bij de thee: