Verjaardagsdiner bij Magma

Een tijdje geleden boekten mijn vriend en ik een weekendje Mechelen om zijn verjaardag te vieren. We reserveerden een kamer in het mooie Martin’s Patershof. Altijd al eens in een kerk willen slapen. 😉

Helaas viel ons vertrek naar Mechelen vrijdag samen met de komst storm Eunice. Code Oranje en het advies om binnen te blijven… Donderdag hadden de Nederlandse spoorwegen al laten weten dat ze vrijdag niet zouden rijden, maar de NMBS zag het op dat moment nog helemaal zitten. Tot vrijdagochtend om 11u (!) het bericht kwam dat ook de NMBS een aantal lijnen vanaf 14u zou stilleggen in het westen en noorden van het land. Waaronder de verbindingen naar Mechelen. Uiteraard gingen ettelijke minuten na die melding zowel de website als de app van de NMBS volledig plat.

Ik had een belangrijke Teams-vergadering om 13u, dus ik besloot vlak nadat de mededeling van de NMBS binnen kwam met de trein te vertrekken naar Mechelen, in de hoop dat ik vroeger dan check-in tijd op de kamer zou mogen. Indien dat niet lukte, zou ik wel ergens een plek vinden om te vergaderen. Desnoods in de lobby van het hotel. Mijn vriend zat nog in zijn eigen vergadering toen ik de trein nam, maar hij zou zo snel mogelijk na het einde van die vergadering mij achterna reizen. Al een geluk dat ik mijn ticket naar Mechelen op voorhand gekocht had.

De treinrit van Leuven naar Mechelen verliep gelukkig vlotjes en ik kreeg al snel het bericht dat mijn vriend op de trein van 12.05u naar Mechelen zat. Oef! Zijn plan B was een Cambio te reserveren en daarmee naar Mechelen te rijden, maar dat leek me nu niet meteen de veiligste optie in stormweer.

En ja, ondanks de storm was het geluk aan mijn kant: ik mocht bij aankomst in Martin’s Patershof meteen op de kamer. Ik installeerde me aan het bureautje, zette mijn hoofdtelefoon op en ik was klaar voor mijn vergadering van 13u. De gratis wifi verbinding in Martin’s Patershof was desastreus slecht, maar met de camera af lukte het mij de vergadering te volgen. Na mijn eerste vergadering schakelde ik uit pure miserie over op de hotspot van mijn smartphone. Serieus, zo’n chic hotel daarvan verwacht je toch fatsoenlijk gratis internet voor alle gasten. En neen, ik wil niet bijbetalen voor een snellere verbinding, ‘t is niet dat die kamers zo goedkoop zijn!

IMG_6621

IMG_6620

Wat later vervoegde mijn vriend mij op onze hotelkamer en brachten we de rest van de namiddag al werkend door. Rond 17u klapten we onze computers dicht en gingen we naar de gezellige bar om een aperitiefje te drinken. We bestelden allebei een Dark ‘n’ Stormy en klonken op een succesvol weekend. Gelukkig was tegen de avond het ergste van de storm alweer gepasseerd en hielden we het droog tijdens onze wandeling naar restaurant Magma.

Mijn vriend en ik startten onze avond met een glaasje bubbels en genoten verder van een heerlijk diner in een trendy industrieel pand met open keuken en grote houtoven. Extra bonuspunten voor de manier waarop de chefkok van Magma groenten centraal zet in zijn gerechten. Zo heb ik het graag. We twijfelden even om voor het volledig vegetarische menu te gaan, maar wie kan er weerstaan makreel, Sint-Jacobsvruchten en lam? Het vlees is zwak… Ook zeer lekker: de aangepaste biologische wijnen bij elke gang.

IMG_6638

Appetizers:

IMG_6641

Gebakken witloof. Zwarte lookolie. Siciliaanse toast:

IMG_6643

Makreelfilet. Gerookte prei. Laurierolie. Gesmolten sjalot:

IMG_6645

Handgedoken coquille. Gerookte prei. Laurierolie. Gesmolten sjalot:

IMG_6651

Gepofte rode biet. Rode wijnsaus. Gepekelde radijs:

IMG_6653

Gebakken lam. Lamspaté. Gebakken savooikool:

IMG_6658

Schorseneer. Geturfde whiskey. Garriguehoning:

IMG_6663

We sloten de avond af in de bar van ons hotel waar we nog een afzakkertje dronken. Een goed begin van het weekend!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

  1. ha ik weet nog dat je zat te tweeten naar de nmbs en ik dacht dat je zo gek was om in de namiddag een heen en terug nog te doen naar Mechelen. Alle, goed dat jullie er nog geraakt zijn allebei. Een paar jaar geleden si mijn mama zo in Leuven gestrand toen we terugkwamen van de oostkantons in een zware storm. Tussen alle gestranden aan station heeft ze lift gekregen van een meisje die dan maar zelf naar Gent ging rijden.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>