Een bezoek aan het Rubenshuis en heerlijke mezze bij Yalla Yalla

Genoten van het uitstekende ontbijt in B&B Welcome Home. Elke maaltijd die afgesloten wordt met vers gebakken pannenkoekjes heeft bij mij sowieso een streepje voor. Kleine Stijn was druk bezig met de voorbereidingen voor een koffietafel in het paviljoen in de tuin, dus we moesten zijn aangenaam gezelschap missen. Gelukkig hadden we elkaar. 😉 Het ontbijt was meer dan overvloedig genoeg om tot ‘s avonds toe te komen. Zo hebben we het graag!

IMG_5336

IMG_5337

IMG_5338

IMG_5340

Na het ontbijt pakten we onze spullen bijeen en begonnen we aan onze tocht naar Antwerpen-centraal. Daarvoor moesten we eerst een dikke twintig minuten wandelen tot aan het busstation Geel Eindhoutseweg om vervolgens de bus te nemen naar het treinstation van Heist-op-den-Berg. Nu zijn mijn vriend en ik vlotte wandelaars, maar mensen die moeilijk te been zijn en over geen wagen beschikken, kunnen deze tocht dus onmogelijk doen. Toch jammer dat de optie openbaar vervoer voor veel verplaatsingen in België quasi onmogelijk is.

Enfin ja, op iets meer dan anderhalf uur stonden we in Antwerpen-centraal. We lieten onze bagage achter in de lockers in het station en wandelden de Meir op. We hadden rond 14.30u afgesproken met onze vriendin en haar nieuwe vriend, dus hadden we nog een uurtje voor onszelf. Ideaal om iets te gaan drinken in de mooie Antwerpse stadsfeestzaal. Een smoothie gaat er altijd wel in!

IMG_5348

Even later kregen we bericht van onze vriendin dat ze samen met haar nieuwe vriend iets aan het drinken was bij The Bistro, vlak bij het Rubenshuis. We wandelden naar daar en vervoegden haar en haar vriend op het terras. Voor ons de eerste kennismaking met haar nieuwe vriend, een vlotte, spraakzame vijftiger met een intelligente blik en een boeiende job als misdaadjournalist. Onze vriendin had ook groot nieuws: ze had pas een huis gekocht! Blij voor haar, want het zit haar op gezondheidsvlak de laatste tijd niet bepaald mee. Alvast meer dan stof genoeg om over te praten, dus! Al was het mij net iets te koud en nat op dat terras. 😉

Mijn vriendin had voor tickets gezorgd voor het Rubenshuis, kwestie van ook een vleugje cultuur op te snuiven. Het voormalige stadspaleis van Rubens is zeer zeker de moeite, maar het was er net iets te druk om ons volledig op ons gemak te voelen. De vaak kleine ruimtes leken mij ook moeilijk om goed te ventileren. Ik begrijp goed dat het museum zoveel mogelijk mensen de kans wil geven om deze bijzondere plek te ervaren, maar de grote hoeveelheid bezoekers kwam het kijkgenot niet bepaald ten goede en al helemaal niet in COVID-19 tijden.

IMG_5349

IMG_5351

Links het portret van Helena Fourment, de tweede vrouw van Pieter Paul Rubens

IMG_5353

Stilleven met wild en fruit – Frans Snyders (1579 – 1657):

IMG_5355

De kunstkamer van Cornelis van der Geest – Willem Van Haecht (1593 – 1637):

IMG_5357

De Singerie (het apenfeest) – Jan I Brueghel (1568 – 1625)

IMG_5359

IMG_5360

IMG_5362

Zelfportret van de meester:

IMG_5364

Zelfportret van Anthony van Dyck (1599 – 1641)

IMG_5365

Zelfportret van Jacob Jordaens (1596 – 1678):

IMG_5367

IMG_5368

Neptunus en Amphitrite – Jacob Jordaens:

IMG_5371

Na ons bezoek aan het Rubenshuis wandelen we door de regenachtige straten van Antwerpen naar restaurant Yalla Yalla op het Tramplein om samen te genieten van een tafel vol uitstekende mezze. Al was het misschien nét iets handiger geweest om een restaurant uit te kiezen dat meer in het centrum lag. Anyway, onze paraplu’s kwamen nogmaals zeer goed van pas.

IMG_5375

IMG_5380

Na het diner sloten we de avond af met een drankje in café De Zure om vervolgens weer helemaal terug te wandelen naar Antwerpen-Centraal, alwaar zich immers onze bagage bevond. Niet zo handig, maar wel goed voor ons totaal aantal stappen!

IMG_5383

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>