B&B Welcome Home

Awoert omicron-variant! Door de pijlsnelle toename van het aantal besmetting stelde de organisatie noodgedwongen de vrijdagavond geplande old timer whisky tasting uit naar 1 april 2022. Ik had er nochtans naar uitgekeken om mij samen met mijn broer en mijn vriend wat verder te verdiepen in de wondere wereld van de whisky. Maar alle begrip voor deze beslissing, het lijkt idd geen goed idee om met wat mensen samen in een niet zo goed verluchte kelder te kruipen om whisky te drinken.

Maar goed, ondertussen hadden mijn vriend en ik dus wel een overnachting bij B&B Welcome Home geboekt, die niet meer te annuleren viel en hadden we allebei een half dagje verlof genomen voor deze uitstap. Geen erg, we contacteerden de B&B of het mogelijk was het geplande snelle hoofdgerecht vóór de tasting om te zetten naar een driegangenmenu, zodat we een gezellige avond in het vooruitzicht hadden. ‘Geen probleem’, klonk het. Super!

Omdat mijn vriend en ik de volgende dag in Antwerpen afgesproken hadden voor een diner met vrienden en we graag vanuit Antwerpen de trein naar Leuven terug wilden nemen, gingen we de uitdaging aan om met het openbaar vervoer in Laakdal te geraken. Dat wilde zeggen dat we eerst de trein van Leuven naar Diest moesten nemen en daar overstappen op een bus die ons naar halte Eindhout Meir bracht. Vanaf de bushalte was het een klein kwartiertje wandelen naar de B&B. Toch een stevig stukje stappen met een rolkoffertje in de regen. Gelukkig waren we voorzien van twee uitstekende paraplu’s.

We werden vriendelijk onthaald door een dame die voor de B&B werkte (de eigenaars grote Stijn en kleine Stijn waren niet thuis) die ons wat uitleg gaf over het gebruik van de wellnessfaciliteiten. Want dat was de hoofdreden dat we deze vrijdagnamiddag vrijaf hadden genomen: even bekomen van de pittige eindejaarsdrukte door wat uit te puffen in de sauna! Jammer genoeg niet gevolgd door een whisky tasting, maar hey, al blij dat dit nog mogelijk was. We dropten onze spullen af op de mooie kamer, maakten kennis met de ezels en de struisvogels en begaven ons naar de wellness in een apart paviljoen in de tuin. Beetje vervelend dat we met al onze kleren aan door de tuin moesten, maar ik zag het niet zitten om enkel in een badjas door de kou te lopen.

IMG_5300

IMG_5302

IMG_5303

IMG_5308

IMG_5312

Over de namiddag valt verder weinig te zeggen. We genoten van de warmte in de sauna en ontspanden in de jacuzzi in de tuin. Altijd bijzonder om bij temperaturen rond het nulpunt in een badpak buiten in een jacuzzi te zitten. Heel ontspannend. We waren zo goed opgewarmd dat we de terugtocht naar onze kamer wel gewoon in badjas aandurfden.

Na een heerlijke douche kwam ik tot de ontnuchterende conclusie dat ik thuis mijn haarborstel was vergeten. Nu moeten jullie weten dat ik heel, heel lang haar heb dat bijna tot aan mijn middel rijkt. Haar dat ondanks veel conditioner stevig moet uitgeborsteld worden om van knopen ontdaan te worden. En zo kwam het dat mijn vriend en ik onverwacht een nachtelijke wandeling heen en terug naar de dichtstbijzijnde Spar voor de boeg hadden. Ik met nat en ongeborsteld haar. Gelukkig was er een Spar op tien minuutjes wandelen en hadden we na vijf minuten al een geschikte haarborstel geïdentificeerd. En zo moest ik niet met ongekamd haar vol knopen aan het diner plaatsnemen. Eind goed, al goed! Daar dronken we bij onze terugkeer op met een flesje biologische schuimwijn!

De rest van de avond brachten we door in het gezelschap van kleine Stijn die simpele, maar smaakvolle gerechten voor ons op tafel toverde en een onuitputtelijke bron van verhalen was. Amai, wat een spraakwaterval! Wij lieten ons meevoeren op zijn verhalen en genoten van de huiselijke omgeving en de mooie kerstboom. Zelfs de twee kleine hondjes kwamen vriendelijk gedag zeggen.

IMG_5326

IMG_5328

IMG_5333

IMG_5331

Na het eten bestelden we en amaretto als afzakkertje en keken vervolgens een aflevering van Luther op onze kamer. Gezellig!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>