Tapas van Zappaz!

Ok, ik weet wat jullie denken. Op een doordeweekse donderdagavond moet een mens zich niet aan culinaire uitspattingen wagen. Maar eerlijk, is niet elke avond tegenwoordig een doordeweekse donderdagavond? Bovendien bood Zappaz enkel op donderdagavond een afhaalmenu aan. En als het iets is wat mijn vriend en ik belangrijk vinden, dan is het wel de lokale horeca een hart onder de riem steken in deze triestige tijden.

Ik bestelde de Zappaz menu via de online reservatietool van de website. Helaas kon je via deze tool niet het juiste afhaaluur ingeven (de reservatietijden waren die van het restaurant in niet-coronatijden). Ik signaleerde dit via instagram, maar het lukte Zappaz blijkbaar niet dit aan te passen. Ok, geen probleem, ik gaf in het opmerkingenveld aan dat ik graag om 17.30u onze bestelling kwam ophalen, in de verwachting dat dit eventueel via mail nog zou gecorrigeerd worden.

Bij aankomst bij Zappaz bleek echter dat wel meer klanten om 17.30u hun bestelling wilden afhalen. De wachtrij was bijzonder indrukwekkend. Gelukkig voorzag Zappaz alle wachtenden van een glaasje bubbels. Dat maakte het wachten meteen een stuk aangenamer. En kijk, zelfs de Belgen leren nu mooi hun beurt afwachten, de anderhalve meter afstand respecterend, uiteraard. Bovendien spotte ik een kunstwerk waarvan ik mij nog niet eerder bewust was: een wachtgevel gemaakt van gerecycleerd plastiek. Al zo vaak gepasseerd en nu pas opgemerkt. Deze crisis biedt inderdaad de mogelijkheid om je omgeving op een andere manier te leren kennen.

IMG_8974

IMG_8978

IMG_8982

IMG_8984

Het lange wachten viel ons een beetje tegen, maar de Zappaz tapas stelden daarentegen niet teleur. Echt, zalig lekker. En in hun kartonnen potjes al zo mooi gepresenteerd, dat ik het niet waagde deze te verplaatsen naar een iets meer fancy ogende container.

We genoten van gemarineerde mosseltjes, mediterraanse tapenade, zalm sashimi, holy krab salade en garnaalkroketjes met limoen. Om duimen en vingers af te likken!

IMG_8988

IMG_8989

IMG_8990

IMG_8991

IMG_8994

IMG_8998

PS: Onze puzzelvooruitgang:

IMG_8967

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>