Culinaire ontdekkingen

Deze week stond in het teken van nieuwe culinaire ontdekkingen in mijn geliefde thuisstad Leuven. Dinsdagavond hadden we afgesproken met de Leuvense dames van het werk om samen te gaan aperitieven. Ons eerste plan was om naar de Bar Nine te gaan, maar deze pas geopende bar was tot mijn grote verbazing alweer gesloten wegens verlof. Zo bouw je geen trouw publiek op, he jongens!

Plan B dan maar, de Gainsbourg, een vrij nieuwe bar in de Tiensestraat. Vroeger, toen mijn vriend en ik nog in de Parkstraat woonden, gingen we op mooie zomerdagen al eens iets eten op het terras van wat toen nog de Erasmus was. Altijd al een schitterend terras gevonden, dus ik was benieuwd om te zien wat de nieuwe uitbaters ervan gemaakt hadden. Doordat ik op het werk al een beetje pré-geaperitiefd had (ja, er was weer iets te vieren en ja, daar hoorde een glaasje witte wijn of twee bij), was ik in opperbeste stemming.

Het is trouwens altijd leuk om met de Leuvense dames op stap te gaan. Veel stof om over te babbelen, waardoor de tijd voorbij vliegt. Uiteindelijk werd het een ietwat lang uitgesponnen aperitief waarbij we ons te goed deden aan de (nogal prijzige) tapas en cocktails van de Gainsbourg. Doordat het terras verwarmd was, konden we de ganse avond buiten zitten. Heel fijn.

IMG_7201

Woensdagavond had ik een business afspraak in de Zappaz. Mijn gesprekspartner had een tafeltje voor twee gereserveerd. Ik had eens vluchtig op de Zappaz site gekeken en iets gelezen over tapas. Perfect, wat om te knabbelen bij een drankje, zo dacht ik. Boy, was I wrong! We kregen gewoon een ganse tapasmenu voorgeschoteld. Ongelooflijk lekker (en dikke spijt van die boterham die ik vlak na het werk snel naar binnen gewerkt had). Bij deze overdaad aan taps dronk ik de beste pisco sour ever. Superblij dat deze cocktail op de menukaart staat trouwens, want er zijn in Leuven bijna geen bars die deze uitstekende cocktail schenken.

Uiteindelijk babbelden we maar een klein beetje over business en vooral veel over onszelf en onze culinaire ontdekkingen in Leuven en daarbuiten. Heel fijne avond, die pas eindigde rond een uur of twaalf, veel later dan ik had verwacht, maar ik klaag niet. :-)

IMG_7215

IMG_7212

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

4 Responses

  1. Ben benieuwd naar de Zappaz, moet dringend nog eens uit eten gaan 😉 Het terras van Bar Nine is zalig zitten op zachte kussens, ze zijn dus terug van verlof!

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>