Een avond bij Lento in Hasselt

Gisterenavond had ik afgesproken met een kameraad om samen iets te gaan eten in zijn thuisstad Hasselt. Helaas waren de treingoden mij niet echt gunstig gezind en arriveerde ik met een stevige vertraging. Gelukkig met nog net genoeg marge om stipt om 20.15u in restaurant Lento te zijn.

IMG_5923

We hadden al eerder gedineerd in restaurant Lento, dus ik wist waaraan ik me kon verwachten bij dit veganistische restaurant. En jawel, de gerechten waren even verzorgd, origineel en lekker als ik mij herinnerde. Alleen had ik een gang meer moeten bestellen. Het viergangenmenu was net iets te weinig voor mij. Alhoewel de bediening vriendelijk was, waren ze niet echt aandachtig voor de noden van de klanten. Een restaurant waar een ober niet vraagt of je nog iets wil drinken, terwijl je glas duidelijk leeg is, nog niet vaak meegemaakt. Het kostte me zelfs de nodige moeite om een flesje kombucha te bestellen. Vreemd.

Appetizer:

IMG_5928

Koningoesterzwam, leche de tigre, granny smith, zeevenkel, zeewierkaviaar:

IMG_5929

Knolselder, truffel, hazelnoot, pink lady, kappertjes:

IMG_5933

Biet Wellington, vadouvan, framboos, snijbiet:

IMG_5936

Kombucha!

IMG_5937

Citroensorbet, limoncello, spumante, peper:

IMG_5939

We hadden alleszins meer dan genoeg stof om bij te praten, want het was alweer veel te lang geleden dat we elkaar nog eens gezien hadden. Dus namen we in het station van Hasselt afscheid met de belofte ditmaal geen jaar te wachten om een nieuwe afspraak vast te leggen.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

4 Responses

  1. Hasselt is een zeer mooie stad en veel culturele dingen te doen zoals oude jeneverfabrieken bezoeken. Op vrijdagen zaterdagen en zondagen wel zeer moeilijk parking te vinden. Ik gebruik meestal een taxi zoals die van klastaxi.be om een city tripje te maken in 1 dag. Vaak met oude collega’s, je kan er meer doen als je denkt hoor.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>