Boekvoorstelling De Eenzame Uitvaart

Deze voormiddag naar de boekvoorstelling van De Eenzame Uitvaart geweest in de prachtige Abdij Keizersberg (kijk echt heel hard uit naar de voltooiing van de restauratiewerken aan de oude burchtmuur en het Mariabeeld).

De Eenzame Uitvaart is een sociaal en literair project waarbij dichters voor eenzaam gestorvenen een persoonlijk gedicht schrijven en dit op de uitvaart voordragen. Het is jammer genoeg een triest feit dat er elk jaar mensen sterven zonder dat iemand naar hen omkijkt. De dichters van de Eenzame Uitvaart zorgen voor een gelegenheidsgedicht speciaal voor de overledene die de dichter voordraagt op de uitvaart.

De voormalige refter van de abdij vormde de ideale achtergrond voor deze boekvoorstelling. Verschillende dichters die aan het project meewerken, brachten een gedicht opgedragen aan een eenzame overledene.

Geniet mee!

Peter Mangel Schots:

Alain Delmotte:

Herlinda Vekemans:

Paul Bogaert:

Mezoblebi zorgde tussendoor voor een streepje muziek:

IMG_0759

IMG_0761

Een prachtig project. Al sluit ik me volmondig aan bij de coördinator van het project: het zou mooi zijn, mocht dit project overbodig worden en niemand nog eenzaam zou sterven.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>