Kamado barbecu in Tongeren

Na al de verhalen die ik al over de befaamde Kamado Joe barbecue van mijn vriendin gehoord had, kon ik gisteren eindelijk zelf het resultaat van dit wonderlijke barbecuetoestel met mijn eigen smaakpapillen proeven! Ik spoorde naar Tongeren (helaas zonder mijn vriend die dit weekend in Genève bleef), waar mijn vriendin me kwam ophalen aan het treinstation. Ditmaal verliep de overstap in Hasselt gelukkig zonder problemen en de trein was zelfs stipt op tijd in Tongeren. Dat kan dus ook!

Het was om meerdere redenen een bijzondere afspraak, want ik maakte voor het eens kennis met de nieuwe vriend van mijn vriendin. Echt, zo blij dat ze vorig jaar eindelijk de kwakkelrelatie met haar vorige vriend heeft beëindigd. Serieus, die gast verdiende haar gewoon niet. Blij dat ze eindelijk ingezien heeft dat een relatie bestaat uit twee personen die moeite voor elkaar doen en dat eenrichtingsverkeer niet normaal is. Het klikte meteen tussen mij en de nieuwe vriend en mijn gevoel zegt me dat dit een veel betere keuze is dan haar vorige vriend. Zo blij voor haar dat ze een fijne partner heeft gevonden die bereid is om samen met haar een leven op te bouwen.

Ik had voor de gelegenheid een flesje champagne meegenomen en we dronken samen met de nog-net-geen-achttienjarige dochter van mijn vriendin op het geluk van mijn vriendin en haar nieuwe vriend en de aankomende verjaardag van de dochter! Achttien al, niet te geloven. Binnen een paar dagen start ze aan haar eerste jaar aan de universiteit. Benieuwd hoe het haar zal bevallen.

En ja, het eten was uiteraard zeer lekker, met perfect gegaard vlees en heerlijke groenten uit eigen tuin. En zelfs die onverwacht stevige regenbui kon de pret niet drukken, want de overkapping die mijn vriendin een paar jaar geleden boven haar terras installeerde hield ons gezellig droog.

IMG_0428

IMG_0437

IMG_0440

Als uitsmijter nog een paar fotootjes van het mooie, zij het megalomane station van Liège-Guillemins, alwaar zich één of ander techno-feestje plaatsvond dat zo luid was dat ik op het perron amper mijn podcast kon verstaan.

IMG_0446

IMG_0447

Fijne namiddag!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>