Na mijn aperitiefje in Brussel ter gelegenheid van Saint-Patrick’s Day, haastte ik mij naar Leuven om snel mijn rugzak met werklaptop op mijn appartement af te zetten en vervolgens naar het station van Leuven terug te keren om de onvolprezen Mademoiselle Julie af te halen. Ik was er namelijk tot mijn eigen grote verbazing in geslaagd een tafeltje in Gastrobar Hop te veroveren. Aan de toog dan nog wel! Perfect voor een culinaire date met twee.
Ik was door de Ierse cava al in redelijk goeie stemming aan de avond begonnen en het vervolg werd er alleen maar beter op. Met goed gezelschap, fijne gesprekken, heerlijke en originele gerechtjes en zalig lekkere wijn. Het leven kan mooi zijn.
Bites:
IPA pannenkoek met escabeche van Zeeuwse mossel en guacamole van pompoen:
Prei ‘sushi’ met nori, gember en soja:
Focaccia met geroosterde radijs, mosterd, pas de rougekaas & oude geuze:
Vlaswijting met gebakken paksoi, zuurkool kroket en mosterd vinaigrette:
Eigenzinnige selectie van Belgisch kazen in samenwerking met ambachtelijke kaasmakers en Kaasaffineurs Van Tricht:
Zoetigheden voor bij de koffie en thee:
[…] en ik rond het middaguur bij zijn ouders, alwaar we samen boterhammetjes met allerlei kazen aten. Een kaasrijk weekend, dit. Na wat bijgebabbeld te hebben, vertrokken we op het gemak te voet naar de […]