Instorting op de Keizersberg, Bar Florida en L’Etoile d’Or

Een grijze en winderige zondag, gisteren, dus hadden mijn vriend en ik niet veel goesting om buiten te komen. En toegegeven, we hebben allebei last van een zekere wandelmoeheid. Maar hey, wandelen is gezond, dus gaven we onszelf een schop onder ons gat en trokken we richting de Keizersberg om wat uit te waaien.

Na het beklimmen van de trap zagen we dat één van de muren rondom de tuin was omgewaaid. Een serieuze instorting tot op het wandelpad onder de muur, wellicht het resultaat van de felle windstoten in de namiddag. De resterende stukken van de muur zagen er niet meer al te stabiel uit, een potentieel gevaarlijke situatie op een plek waar toch veel gezinnen met kinderen komen wandelen. Dus deden we onze burgerplicht en belden we de lokale politie om de instorting te melden, zodat ze het pad konden afsluiten en de brandweer de resterende stukken muur eventueel kon stutten. Mijn vriend en ik zijn namelijk ervaringsdeskundigen wat omgewaaide muren betreft.

IMG_1111

IMG_1113

IMG_1115

IMG_1116

IMG_1117

Na dit kleine obstakel op onze weg zetten we onze wandeling op de Keizersberg verder en staken vervolgens de straat over naar de nieuwe vistrap, één van de bijzondere plekjes in Leuven die niet veel mensen kennen.

IMG_1118

IMG_1120

Genoeg gewandeld, tijd voor een aperitiefje! De ideale gelegenheid om Bar Florida, een recent geopend eetcafé, uit te proberen. Normaal zou Bar Florida open gaan het weekend van 14 maart, maar we weten allemaal welk virus daar een stokje voor stak… De Vaartkom kan nog wel wat extra horecazaken gebruiken en het zou zonde zijn, mocht deze pas geopende bar door de omstandigheden failliet gaan, want het is echt een zeer stijlvolle eet- en drinkgelegenheid. Gelukkig was het er redelijk druk. De buurtbewoners van de Vaartkom hebben duidelijk de weg al gevonden. Mijn vriend en ik wisten nog een tafeltje te bemachtigen en bestelden ons allebei een cocktail. Helaas! Ze konden mijn cocktail niet maken, want de rum was op. Het voorraadbeheer staat duidelijk nog niet op punt. Aangezien de andere cocktails op de kaart voornamelijk met gin bereid werden, week ik uit naar een alcoholvrij alternatief: vers geperst fruitsap. En daar knabbelden we wat edamame boontjes bij.

IMG_1121

IMG_1128

IMG_1130

Mijn vriend en ik zijn alleszins van plan om nog eens terug te komen rond etenstijd!

Voor het avondeten trokken we naar L’Etoile d’Or voor één van mijn favoriete gerechten: tomaat garnaal! Heerlijk!

IMG_1134

IMG_1136

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>