Na de housewarming in Antwerpen keerde ik samen met mijn broer en zijn vriendin naar Leuven terug. Ik had ter gelegenheid van mijn verjaardag een tafeltje gereserveerd in restaurant Julia en Elias, geen haute cuisine, maar bij elk vorig bezoek al lekker gegeten. We waren wat aan de late kant vertrokken in Antwerpen en konden het oorspronkelijk gereserveerde tijdstip onmogelijk nog halen. Dus belde ik onderweg in de wagen om te melden dat we een drie kwartier vertraging hadden. Allemaal geen probleem.
Hierdoor kwamen we bij aankomst wel midden in het spitsuur van het restaurant terecht. En dat viel te merken. Het duurde allemaal wat langer dan je normaal zou verwachten: de menukaart kwam maar niet, de bediening vergat het water, de wachttijd tussen gerechten was echt te lang en we slaagden er ook met moeite in de rekening vast te krijgen. Maar: het goede nieuws is dat we totaal niet gehaast waren. Ik had die ochtend mijn luchtmatras zichzelf laten opblazen in de logeerkamer en voor kussens en donsdekens gezorgd zodat mijn broer en zijn vriendin konden blijven slapen. Geen discussie dus over wie bob moest zijn: aangepaste wijnen voor ons ganse gezelschap! De lange wachttijden konden ons bijgevolg weinig deren en het werd een heel gezellige avond.
Gebakken coquilles, aardpeer, blanke boter, bieslook:
Kalfszwezerik, creme van artisjok, jus van bospaddestoelen:
Hert met wildgarnituur, sauce grand Veneur:
Panna cotta van yoghurt en citrus afgewekt met rood fruit:
Alleen jammer dat er één persoon ontbrak aan tafel…
We gaan er graag eten: niet te veel chichi en gewoon lekker eten. Doet me eraan denken dat we dat binnenkort echt nog eens moeten doen
Zo spijtig voor jou he.
nog een restaurant voor op mijn to lijst. Nog nooit geweest