Kickoff eindejaarsperiode

En we zijn weer vertrokken voor een periode vol feestelijkheden, al hebben mijn vriend en ik ons voorgenomen het deze kerstvakantie wat rustiger aan te doen.

Naar goeie gewoonte startten de festiviteiten met het jaarlijkse kerstdiner onder vrienden. Dit jaar brak het aantal aanwezigen (23 personen) alle records. Waar ik, als organisator, natuurlijk superblij om was.

Dit jaar het ik voor een nieuwe locatie gekozen: de Abdijmolen bij de Parkabdij in Heverlee. Een voltreffer. Het aperitief vond plaats in de ruimte bij het mechanisme van de prachtig gereconstrueerde watermolen. Alleen jammer dat het niet lukte om een demonstratie van de molen te organiseren. Een verbeterpunt voor volgend jaar.

Na het aperitief namen we plaats in een apart zaaltje speciaal voorbehouden voor ons gezelschap. Het eten was erg lekker en de avond vloog voorbij. We maakten zelfs plannen voor een bezoek aan de Expo in Milaan volgend jaar. Voordat we er erg in hadden was het dessert achter de rug en werden we vriendelijk door het personeel aangemaand andere oorden op te zoeken.

Omdat de meeste van onze vrienden kinderen hebben, konden we hen niet meer overtuigen om naar de afterparty op ons appartement te komen. Het werd dus een bescheiden afterparty met de twee vrienden uit West-Vlaanderen die bij ons bleven logeren. We dronken nog een digestief en kropen op een deftig uur in bed.

IMG_5090

IMG_5091

IMG_5100

Terwijl op zondag onze gasten uitsliepen, glipte ik naar buiten om inkopen voor het ontbijt te doen. Altijd fijn, op het gemak ontbijten op zondag. Zo rond het middaguur namen we afscheid van onze vrienden en hadden we het rijk weer voor ons alleen.

In de namiddag brachten we nog een bezoekje aan een pasgeboren baby in Mechelen. Een schattig jongetje dat zich duidelijk erg goed bij mij op zijn gemak voelde: hij viel prompt in slaap op mijn schoot en bleef daar zo’n dik uur liggen tot het tijd was voor zijn voeding. Het laatste babybezoek van 2014! Al heb ik zo het gevoel dat 2015 op dat vlak alle records zal breken.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>