2014 in foto’s

Heb dit stokje al op verschillende blogs zien passeren en ben zo vriendelijk geweest het op te pikken en er een eigen variant op de maken. Dus speciaal om het jaar in schoonheid te eindigen. Een terugblik op 2014 in twaalf foto’s. Eén per maand.

Januari
Weekendje Tier met als hoofddoel een babybezoek en als plezante nevenactiviteit een zeer ontspannende avond in de wellness van Hotel Villa Hügel.

IMG_0379

Februari
Aan de Leuvense skyline was tijdens Artefact 2014 een bijzonder fenomeen waarneembaar: het kunstwerk Global Rainbow van de Amerikaanse kunstenares Yvette Mattern. Nog nooit zoveel fotografen met statieven in het straatbeeld gespot als die dagen.

IMG_0884

Maart
Ongelooflijk zonnig, gastronomisch weekend in Wéris, begin maart. Prachtig gewandeld tussen de menhirs en uitstekend gegeten in Le Cor de Chasse. Puik idee van mijn broertje en zijn vriendin.

IMG_1139

April
Een weekendje Westhoek met vrienden. Genoten van Kortrijk, Ieper, Lo-Reninge en Diksmuide. Erg onder de indruk van het bezoek aan het Deutscher Soldatenfriedhof Vladslo. Lest We Forget.

IMG_2213

Mei
Beetje valsspelen, want ons bezoek aan Wenen en Bratislava vond ook gedeeltelijk in juni plaats, maar onze allereerste kennismaking met Bratislava was in mei. We logeerden bij vrienden en ik liet me helemaal inpakken door hun charmante zoon en dochter. Heel erg fijn weekend waarin mijn liefde voor Oost-Europa nogmaals bevestigd werd.

IMG_4508

Juni
Het bezoek van onze Japanse vriendin was een ideale gelegenheid om onze eigen streek te verkennen, alhoewel al snel duidelijk werd dat haar grote interesse bij het Belgische bier lag.

IMG_5552

Juli
De eerste editie van Leuven in Scène waardoor ik niet van mijn sokken geblazen werd. Het mindere weer was ongetwijfeld een factor, maar volgens mij was dit lichte gevoel van teleurstelling voornamelijk te danken aan het ontbreken van een echte topact. Gelukkig lieten de kleinere acts het niet afweten.

IMG_7477

Augustus
Ik had natuurlijk ook een IJsland-foto onder juli kunnen plaatsen, want we brachten in juli meer dagen door in IJsland dan in augustus, maar die plek was al ingenomen door Leuven in Scène. Dus bij deze een fotootje van hét bekendste natuurfenomeen in IJsland. Een spuitende geiser.

IMG_0933

September
Een ronduit spectaculair 15-jaar-huwelijk weekend in Libin. Wij hoorden bij de gelukkigen die een uitnodiging kregen en genoten van het zwembad, het sappige barbecuevlees, de jacuzzi, de schitterende taart, het verrassingsvuurwerk en het bezoekje van mister fox.

IMG_2109

Oktober
Verjaardagsweekend in Waimes bij de sympathieke Goofball en gezin. Alweer een fantastische culinaire ervaring rijker én voor het eerst op het hoogste punt van België gestaan.

IMG_3489

November
Bezoekje aan ons petekindje in Zwitserland. Een heel afwisselend weekend met mooie wandelingen, een bezoek aan Genève, Evian en Lausanne, een ontmoeting up close and personal met ATLAS en heel veel vriendschap.

IMG_4029

December
Ik heb nog even getwijfeld om hier een foto van stakers te zetten, want december 2014 zal toch vooral de geschiedenis ingaan als de maand waarin verschillende stakingen België (gedeeltelijk) lam legden. December was dan ook de maand waarin ik al mijn thuiswerkrecords verbrak, om diezelfde reden.

Maar goed, om op een vrolijkere noot te eindigen. December is natuurlijk ook de maand van kerstmarkten en kerstverlichting. Altijd goed voor een paar mooie foto’s!

IMG_4983

Hopelijk hebben jullie evenzeer genoten van 2014 als ik. Benieuwd wat 2015 voor ons in petto zal hebben!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

  1. Heel mooie foto’s! Ik vind dat wij vaak weggaan (weekendjes, vakanties) en ik weet dat jij ook vaak weggaat, maar als je het hier zo op een rijtje ziet (en in mijn foto’s ook trouwens) dan lijkt het of we minder werken en altijd maar weg zijn!
    Alsnog een fantastisch 2015 gewenst, met evenveel reisjes en tripjes!

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>