Ondertussen verkenden mijn sympathieke Antwerpse collega en ik al menig Antwerps etablissement. Hoog tijd om onze horizonten te verruimen en naar Leuven te trekken. Mijn collega had me toevertrouwd dat ze nood had een een avondje stoom aflaten. Dus toen net iets later de melding in mijn nieuwsbrief binnen liep dat Cum Laude met Marius Bosmans een nieuwe topchef had aangetrokken, was de reservatie snel gemaakt. Mijn collega zou blijven slapen, zodat we alle tijd van de wereld hadden om ons culinair te laten verwennen.
Mijn vorige bezoek aan Cum Laude had me met gemengde gevoelens achter gelaten, maar na deze ervaring kan ik enkel vol lof zijn. Elk gerecht was een feest voor de smaakpapillen én voor het oog. Heerlijk van begin tot einde. Met wijnen die de perfect in harmonie waren met de gerechten. En, en, en, bij de thee kregen we onze versnaperingen gepresenteerd op een boom gemaakt uit échte chocolade. Veel meer is er niet nodig om mijn hart sneller te doen kloppen.
Ik laat jullie meegenieten van deze sublieme avond in goed gezelschap:
Appetizers:
Brood:
Zeebaars, koolraap, hangop, boekweit, tijm, miso:
Langoustine, venkel, watermeloen, mierikswortel, jalapeño, hijiki:
Foie gras, Elstar appel, Maitake, gekonfijte bessen:
Wit blauw rund 6 weken gerijpt, aardappel, gerookte paprika, Parmezaan , prei , kappertjes:
Sorber als tussendessert:
Framboos, basilicum, shortbread, patissière, witte chocolade:
Chocoladen versnaperingenboom:
Goed om te weten dat de nieuwe chef het niveau blijkbaar opnieuw omhoog getrokken heeft. Oef
Ja, ons vorige bezoekje viel op dat vlak wel wat tegen.