Gisterenavond waren we te gast bij onze vrienden op de Leuvense Vismarkt. Naar goede gewoonte startten we de avond met een glaasje champagne, want ja, alle redenen zijn goed om te vieren, nietwaar? En klinken op de vriendschap, dat doen we graag.
Onze vrienden hadden zichzelf weer overtroffen met heerlijke hapjes, fantastisch lekkere wijn en uitzonderlijk sappig vlees. Professioneel gegrild door onze kameraad in zijn Black Bastard Barbecue. Ja, die keramische barbecues zijn tegenwoordig gans de rage. En terecht, hoe lekker was dat vlees van Rondou, zeg! We smulden met ons zessen van al dat lekkers en namen uitgebreid de tijd om bij te praten. Good times!
[…] Voor het voorgerecht deelden we mapapu (krokante yuuzu gekruide kippenvleugels) en acras (gezouten beignets met zoetzure saus). Als hoofdgerecht koos ik voor de kip moambe (kip in saus op basis van palmnotensap, geparfumeerd met pindanoten), terwijl mijn vriend ging voor de ntaba (in AFrikaanse kruiden gegrild geitenvlees) met daarbij een portie bakbanaan. De gerechten waren zeker lekker, maar misschien was al dat vlees toch net iets van het goede te veel, zeker na de uitspattingen van de dag voordien. […]