Weekendje Brussel

Dit weekend zakten mijn vriend samen met een aantal collega’s af naar Brussel voor het jaarlijkse feest van de free en open source software developers: FOSDEM. Naar goede gewoonte had zijn werk ervoor gezorgd dat hij in een poepchic hotel kon verblijven. En ja, een gelegenheid om een in fancy kamer met sauna te verblijven, dat kan ik natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan. Dus vertrokken mijn vriend en ik vrijdagavond met ons rolkoffertje naar het Thon Hotel Bristol Stephanie, op een half uurtje wandelen van het centraal station.

Onze kamer op de zevende verdieping was bijna even groot als de leefruimte in ons appartement, dus ik voelde me meteen thuis. 😉 We dropten onze bagage af op de kamer en genoten samen met twee collega’s van mijn vriend van het welkomstdrankje in de stijlvolle bar van ons hotel.

IMG_4869

IMG_4872

IMG_4874

IMG_4875

Na het aperitief zakten we met ons vieren af naar restaurant Le Variétés vlakbij het Flageygebouw. Een paar minuten later arriveerde een derde collega van mijn vriend vergezeld van zijn vrouw (die net als ik de gelegenheid had aangegrepen voor een luxueus weekendje weg). Aangezien ik restaurant Le Variétés had aangeraden, was ik blij om te zien dat het in de smaak viel bij alle aanwezigen. Ik was alleszins onder de indruk van het prachtige vintage interieur en de mooie bar. Ik smulde van de heerlijke baarsfilet met groentjes en ja, de dame blanche, specialiteit van het huis, was absoluut geweldig.

IMG_4893

IMG_4903

Na het diner volgde een hele odyssee langs hippe Brusselse cafés die allemaal stampvol zaten en waar we onmogelijk nog met zes personen bij konden, tot we uiteindelijk voor een laatste glas belandden in La Note, dat letterlijk die avond zelf voor het eerst open was. Omdat de heren zaterdag op tijd op FOSDEM wilden zijn maakten we het niet laat en kropen we op tijd in ons geweldige hotelbed.

IMG_4907

Het ontbijt de dag nadien was lekker, maar kon in de verste verte niet tippen aan dat van het Steigenberger Wiltcher’s hotel. Al klaag ik niet, want ik ben sowieso gelukkig als ik de mogelijkheid heb om een full English breakfast te eten. Na het ontbijt probeerden mijn vriend en ik de infrarood sauna uit. Na wat welverdiende ontspanning vertrok mijn vriend naar FOSDEM en zette ik mij achter mijn werkcomputer om wat achterstallige mails weg te werken.

IMG_4909

IMG_4911

IMG_4912

‘s Avonds dronken we opnieuw samen een aperitief in ons hotel alvorens met een afgeslankt gezelschap van drie personen (mijn vriend, zijn collega en ikzelf) naar Le Bugatti te trekken, het favoriete restaurant van de collega van mijn vriend. Ik had nog geprobeerd hem te overtuigen eens een ander restaurant te proberen, maar faalde jammerlijk. Niet dat het slecht is bij Le Bugatti. Het interieur met de mooie glasramen en muurschilderingen blijft zeer bijzonder en mijn garnaalkroket was oprecht zeer lekker én inclusief gezond slaatje. De mosselen waren eerder middelmatig en hetzelfde kan gezegd worden van de champagne en de witte wijn. Wel zeer lekker: de bloempanch die mijn vriend bestelde en waarvan ik mocht mee-eten (goed dat ik het middagmaal overgeslagen had!) omdat de portie zo groot was dat hij deze onmogelijk alleen op kreeg.

We sloten de avond af met een afzakkertje. Voor mij een lekker glaasje chartreuse, gewoon, omdat ik dat zelden op de kaart zie staan in restaurants.

IMG_4922

IMG_4925

IMG_4927

IMG_4929

IMG_4932

De dag nadien eindigde ik mijn weekendje Brussel met een uitgebreid ontbijt en een laatste keer sauna op de kamer, alvorens terug de trein naar Leuven te nemen. Zalig, zo’n weekendje weg in eigen land.

IMG_4935

IMG_4936

IMG_4937

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>