Vriendenweekend in Libin!

Nadat ons traditionele weekend door de coronacrisis drie jaar niet kon doorgaan (de laatste editie was in 2019), deed het deugd om weer neer te kunnen strijken in het oude vertrouwde vakantiehuis in Libin. Met 36 waren we ditmaal, waardoor we de limieten van het huis strikt genomen overschreven en mijn vriend en ik, samen met de drie zonen van onze vrienden uit Heverlee op zolder moesten slapen. En onze kameraad uit Brugge met zijn inmiddels volwassen zoon en dochter in twee tentjes in de tuin sliepen. Maar dat hadden we er graag voor over om zoveel mogelijk mensen de kans te geven mee op weekend te gaan. Die luchtmatras is alvast een goede investering gebleken!

Het was even afwachten hoe het zou klikken tussen al de kinderen waarvan er velen elkaar al niet meer sinds september 2019 gezien hadden en even dreigde onze kameraad uit Gent af te haken omdat zijn dochter het niet aandurfde, maar dankzij een last minute opgetrommeld nichtje, kwam ze toch mee.

Mijn vriend en ik vertrokken op vrijdag 1 september in de gietende regen vanuit Leuven, maar kijk, eens we in Libin aankwamen, begon spontaan de zon te schijnen en dat bleef zo voor het ganse, heerlijk warme weekend. We zaten voornamelijk in het zwembad, speelden pool op zolder, smulden van de barbecue, dronken spumante rosato, wandelden in de omgeving, bakten pannenkoeken, speelden weerwolven, exploding kittens, saboteur en black stories. En introduceerden Pokemon Go aan een hele hoop nietsvermoedende deelnemers. 😉 Enige teleurstelling: de zo geliefde jacuzzi had plaats gemaakt voor een pingpongtafel.

IMG_0047

IMG_0102

IMG_0171

IMG_0198

En het was meteen ook de allereerste keer dat onze jongste deelnemer van de partij was, die was namelijk de vorige keer nog niet geboren. En óf ze dé ster van het weekend was? Dat spreekt voor zich, uiteraard.

IMG_1318

Echt een weekend om in te kaderen. Ik kijk al uit naar het vervolg, volgend jaar!

En deze zonsondergang op zondagavond in Leuven was de kers op de taart.

IMG_0206

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>