Thai food at May’s

Gisteren spoorde ik na het werk naar Antwerpen-Berchem voor een afspraak met één van mijn neven. ‘t Is vreemd, ik heb er maar een dik half jaar gewoond, maar Antwerpen voelt voor mij nog altijd een beetje als thuiskomen. Vooral het station van Berchem waar ik elke dag de trein naar mijn werk nam.

Mijn neef wachtte me op in het station en we wandelden samen naar de Dageraadplaats, het gezelligste plein van Antwerpen. Mijn neef had een tafeltje reserveerd bij May’s, een restaurant dat zowel Thaise als Vlaamse keuken serveert. Een beetje een vreemde combinatie, maar het werkt blijkbaar wel: het terras zat stampvol en waardoor we noodgedwongen ons tevreden moesten stellen met een tafeltje binnen. Gelukkig stelde de ober voor om ons te komen waarschuwen van zodra er een tafeltje op het terras vrij kwam.

Mijn neef en ik hadden serieuze gesprekken over het leven, relaties en zijn kinderen. Hij maakt momenteel op relationeel vlak een moeilijke periode door, dus ik was blij om een luisterend oor te kunnen bieden. Al vrees ik dat de brokken moeilijk te lijmen zullen zijn.

Natuurlijk bestelden we twee Thaise gerechten om te delen en ik kan bevestigen dat beide gerechten uitstekend waren. Ook de groenten die we als bijgerecht besteld hadden, waren zeer lekker. Alleen jammer dat de bediening wat steken liet vallen. We moesten de ober nog eens herinneren aan het feit dat we een portie rijst bijbesteld hadden. Maar May’s is zeker een aanrader voor liefhebbers van de Thaise keuken.

IMG_1805

IMG_1806

IMG_1809

We sloten de avond af met een biertje voor hem en een glaasje cava voor mij op het terras van Gitanes op het Tramplein. Een gezellige avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>