Uitreiking van de Ultimas 2021 in deSingel

Gisteren spoorde ik richting Antwerpen voor de uitreiking van de Ultimas. Last minute had ik een uitnodiging gekregen van een collega die op wandelafstand van deSingel woonde om samen met wat collega’s vegetarische lasagna te eten. Daar ging ik natuurlijk graag op in. Altijd leuk om te genieten van een zelf gekookte maaltijd in goed gezelschap. Ik was trouwens erg onder de indruk van het prachtige appartement waar mijn collega woonde. Stijlvol en met oog voor detail ingericht.

IMG_8963

Na het diner wandelden we samen naar deSingel om te vernemen wie de laureaten van de avond waren. Hieronder een kleine impressie van de show, die erg professioneel opgezet was. Mijn favoriete winnaars waren de Borgerhoutse reuzenstoet en regisseursduo Nathalie Basteyns en Kaat Beels. Meest pakkende moment was het optreden van het koor Tutti Fratelli ter nagedachtenis van de onlangs overleden Reinhilde Decleir. Ook de #LikeMe versie van het nog steeds brandend actuele ‘Laat ons een bloem’ van Louis Neefs wist mij te bekoren. Applaus ook voor de prachtige stemmen van Portland. Enige valse noot naar mijn persoonlijke mening was de publieksprijs voor de ‘documentaire’ Tegenwind. Een perfecte illustratie dat de meerderheid niet altijd gelijk heeft. Online stemmingen leiden helaas wel vaker tot dissonante uitkomsten, dus moeten we ons de vraag stellen wat de waarde is van zo’n publieksprijs. Als je een legertje trollen kan mobiliseren, kom je sowieso als overwinnaar uit de bus.

De receptie achteraf was eerlijk gezegd een beetje een tegenvaller. Schuimwijn die niet echt schuimde (waarschijnlijk al te lang op voorhand uitgegoten) en vegetarische hapjes die gewoonweg niet lekker waren (met uitzondering van het falafelballetje dat wel lekker was). Neen, dan was de receptie in Brugge twee jaar geleden een pak beter! En doordat ik na de receptie een lift kon versieren met mijn baas terug naar Leuven was ik zelfs op een redelijk tijdstip weer thuis!

IMG_8965

De auteur – Annelies Verbeke – Ultima Letteren 2021:

Hnita Jazz Club – Ultima Cultureel ondernemerschap:
IMG_8968

Belgische Improvisatie Liga – Ultima Amateurkunsten 2021:

Nathalie Basteyns en Kaat Beels – Ultima Film en Audiovisuele Media 2021:
IMG_8973

De Borgerhoutse reuzenstoet – Ultima Roerend en Immaterieel Erfgoed 2021:

Lucinda Ra – Ultima Podiumkunsten 2021:

Liselot De Wilde – Ultima Muziek 2021:

Gorges Ocloo – Ultima opkomend talent 2021:
IMG_8984

Grootouders voor het klimaat – Ultima Sociaal-cultureel volwassenenwerk 2021:
IMG_8985

IMG_8986

Laat ons een bloem – #LikeMe – Ultimas 2021

Het koor Tutti Fratelli bracht een ontroerend eerbetoon aan Reinhilde Decleir – Ultima Algemene culturele verdienste 2021:
IMG_8988

Tegenwind – Ultima Publieksprijs 2021:

Portland – Ultimas 2021:

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>