Een namiddag in de Zoo van Antwerpen

Zondagmiddag hadden mijn vriend en ik afgesproken met onze vriendin en haar twee kinderen om samen naar de Zoo van Antwerpen te gaan. Een klassieker van een uitstap, toegegeven, maar naar diertjes kijken is altijd leuk, nietwaar? En de verblijven van de dieren zijn ten opzichte van vroeger stevig verbeterd, zodat ik persoonlijk minder last heb van dat knagende schuldgevoel dat wilde dieren eigenlijk helemaal niet thuis horen in de kunstmatige omgeving die een Zoo toch is. Tegelijkertijd moet ik ook erkennen dat de Europese dierentuinen hun steentje bijdragen om bedreigde diersoorten in stand te houden.

Na een vlotte treinrit ontmoetten we onze vrienden in het prachtige station van Antwerpen-Centraal. Het was een prachtig zonnige dag en hoewel het nog frisjes was, hing de lente nu echt wel in de lucht. Alvorens ons naar de Zoo te begeven, moesten onze hongerige magen gevuld worden. Stipt om 12u stonden we voor de deur van restaurant Malaciorta, maar daar viel binnen geen enkel tegen van leven te bespeuren. We oefenden nog even geduld uit, maar na een tiental minuten was dat geduld op en besloten we iets te gaan eten bij de buren van Takumi Ramen Kitchen. Want ramen, daar wordt een mens gelukkig van! Voor de kinderen van onze vriendin was dit de eerste kennismaking met de Japanse keuken en gelukkig was dit een schot in de roos. De jongen kende ramen al uit animéseries en was heel enthousiast om dit gerecht zelf uit te proberen. De jongedame was iets voorzichtiger en hield het bij rijst. Mij smaakte het alleszins enorm én ik proefde voor de eerste keer Pocari Sweat (dat was er in Japan zelf niet van gekomen). Een lekkere, stevige maaltijd voor een betaalbare prijs.

IMG_8120

IMG_8121

IMG_8122

IMG_8123

IMG_8125

IMG_8128

Daarna brachten we een fijne namiddag door in de Zoo die er werkelijk op haar paasbest bij lag. De tuinlieden hadden kosten nog moeite gespaard en de Zoo stond volop in bloei. En oja, we zagen uiteraard heel veel dieren. Mijn persoonlijke favorieten: de vissen en de reptielen.

IMG_8132

IMG_8133

IMG_8137

IMG_8141

IMG_8148

IMG_8152

IMG_8156

IMG_8161

IMG_8164

IMG_8166

IMG_8174

IMG_8179

IMG_8184

IMG_8187

IMG_8191

IMG_8193

IMG_8196

IMG_8197

Als afsluiter van deze fijne namiddag gingen we samen nog iets drinken op het zonnige terras van de Wasbar. Ik dronk daar een werkelijk treurige prosecco, geschonken in een gewoon wijnglas. Wellicht stond de fles prosecco al twee dagen open in de koelkast, want er vielen nog amper bubbels te bespeuren in mijn glas. I swear, dit is mijn allerlaatste bezoek aan deze keten geweest. Ik kan me geen enkel geslaagd bezoek aan een Wasbar-zaak herinneren.

Na afscheid genomen te hebben van onze vrienden, spoorden mijn vriend en ik terug richting Leuven. Een fijne dag!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

  1. oh bij jullie zaten al meer dieren buiten dan bij ons de week ervoor. Het was bij ons echt wel bar koud, dus apen, gorilla’s, giraffen, …ze kozen er allemaal voor lekker binnen te blijven zitten en ik was blij telkens in een binnenverblijf te kunnen glippen even.

    maar de tuinen waren effectief prachtig, ik was ook onder de indruk van het werk van de tuinmannen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>