Dineren bij HOP Gastrobar

De reservatie stond al vast sinds eind december (HOP maakt deel uit van dat kransje hyperpopulaire Leuvense restaurants waar je nog amper binnen geraakt), maar even leek het erop dat onze afspraak met onze vrienden uit Wijgmaal weer in het water zou vallen. Deze vrijdag moest hun zoon die al een tijdje sukkelde met pijn aan zijn bekken immers met spoed geopereerd worden. En ja, als je zoon thuis ligt pijn te lijden, staat je hoofd er natuurlijk niet naar om op restaurant te gaan. Gelukkig kregen we vrijdag al snel het nieuws dat de operatie heel goed was verlopen (‘het allerbeste scenario’) en dat de pijn na de operatie goed onder controle was. Na een herstelperiode van twee weken, waarop hij niet mocht steunen op zijn been, zou het ergste achter de rug zijn.

De opa stelde zich kandidaat als oppas en zo konden we zaterdag toch samen met onze vrienden de voeten onder tafel schuiven. Heel blij voor hen dat de operatie zo goed was verlopen en dat we daar samen op konden klinken. Want amai, dat was weer veel te lang geleden! We babbelden over hun vakantieplannen voor de Paasvakantie, die door de operatie onzeker waren geworden. Je stapt natuurlijk niet zomaar met een pas geopereerde jongeling op een vlucht die negen uur duurt. Aan de andere kant, met een attest van de arts zou hij als rolstoelpatiënt wel mee kunnen op het vliegtuig en bovendien krijg je dan overal voorrang. Ik gaf hen het advies nog even af te wachten, als het herstel effectief zo goed zou lopen als verwacht, leek mij zo’n vlucht niet onoverkomelijk. En ja, zwemmen met een herstellende wonde, dat gaat natuurlijk niet, maar ongetwijfeld waren er op hun vakantiebestemming nog veel andere leuke dingen te doen. Het leek me dat ze na al die stress wel een vakantie konden gebruiken, zelfs al zou die er dan licht anders uitzien dan eerst gepland.

Oja, het eten bij HOP was werkelijk uitstekend. Ik weet niet hoe de chefkok het doet, maar de gerechten bij HOP zijn altijd nét dat tikkeltje anders en origineler dan in andere restaurants: bijzondere bereidingswijzen in combinatie met interessante ingrediënten. En hoeveel restaurants ken jij die hun eigen kombucha bereiden? Ook tof: bij elke gang kan je kiezen uit aangepaste wijnen, bieren of alcoholvrije dranken. Echt super!

Kaasdip met crackers:

IMG_7908

Prosciutto:

IMG_7909

IMG_7913

Tartaar zandwortel – raita – jus van langoustine:

IMG_7915

Zeebaars, bloedsinaasappel, gefermenteerde veenbes, rozebottel:

IMG_7916

Knolselder, tortellini, gerookte forel, vinaigrette van citroen & parmezaan:

IMG_7919

BBQ zeeduivel, raapsteel, zuurdesem, Caesar dressing:

IMG_7922

Spiering duroc de Riegel, bbq prei, pesto daslook, sweet chilli, ketchup biet:

IMG_7923

Hondshaai, prei bitterbal, gerookte paling, mosterd:

IMG_7927

Rabarber, citroen, sweet nacho’s, tijm:

IMG_7929

Na de koffie namen we afscheid van onze vrienden, die begrijpelijk, graag naar hun herstellende zoon terugkeerden. Mijn vriend en ik bleven nog even plakken voor een afzakkertje. Een calvados voor hem en een madeira voor mij. Zalig lekker!

IMG_7941

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>