De kliffen van Portimão – 13 augustus 2021

Na een goede nachtrust op tijd opgestaan om zeker om vijf voor acht als eerste aan het ontbijt te zitten. Die moeite hadden we ons kunnen besparen want uiteindelijk krijgen we pas om 8.24u ons ontbijt voorgeschoteld. Waarom het zo lang duurt om een eenvoudig bord met wat brood, boter, charcuterie, kaas en wat yoghurt en fruit op te dienen, het blijft mij een raadsel. Maar hoera voor pastéis de nata!

IMG_1651

IMG_1652

Enfin, het levensritme van de Portugezen ligt ongetwijfeld wat lager dan bij ons. Daar valt natuurlijk iets voor te zeggen, want de burnouts in mijn directe omgeving vallen niet meer op twee handen te tellen.

Na het ontbijt pakken we onze spullen bijeen en wandelen naar de parkeergarage. We rijden naar Praia do Vau waar we een wandeling langs de kliffen willen maken. We parkeren onze wagen op een betaalparking op een stoffig veld voorzien van een klein houten kotje voor de bewaker. Twee euro om een ganse dag te mogen parkeren, da’s alleszins een stuk goedkoper dan de parkeergarage in het centrum van Portimão.

Bij aankomst op het strand huren we meteen strandstoelen voor de namiddag om zeker te zijn van een plekje. Vanaf het strand beginnen we aan de wandeling. De wandeling is prachtig, met fantastische uitzichten op de fenomenale kliffen van de Algarve. Op zich is de wandeling niet moeilijk, maar ik ben toch blij dat ik mijn wandelschoenen heb aangedaan. Niet echt ideaal terrein voor flipflops.

We genieten van de prachtige omgeving en spotten zowaar een gay beach (met allemaal blote mannen) én een nudistenstrand (met blote mannen én blote vrouwen). Interessant. 😉 Omdat ik op zoveel plaatsen stil heb gestaan om foto’s te nemen, hebben we langer over de wandeling gedaan dan verwacht. Het is ondertussen al tijd voor het middagmaal.

IMG_0774

IMG_0776

IMG_0778

IMG_0779

IMG_0781

IMG_0788

IMG_0789

IMG_0793

IMG_0796

IMG_0799

IMG_0801

IMG_0803

IMG_0805

IMG_0821

IMG_0824

IMG_0832

IMG_0834

IMG_0836

IMG_0839

IMG_0855

IMG_0858

IMG_0864

IMG_0865

IMG_0874

IMG_0876

IMG_0877

We belanden op het terras van restaurant O Rebelo, dat uitgebaat wordt door een erg vriendelijke Nederlandse dame en haar al even vriendelijke Engelse echtgenoot. Ik bestel een gevulde aardappel en mijn vriend een hamburger. Uiteraard vergezeld door een karaf sangría om te klinken op de fantastische wandeling.

We kiezen voor de sangría tropical en amai, wat een feest voor onze smaakpapillen. We krijgen een grote karaf van een liter met veel fruit en wijn en daarbij nog een aparte fles Italiaans Lambrusco om doorheen het fruit en de wijn te mengen. Amai, dat smaakt!

IMG_1665

IMG_1668

We weerstaan de verleiding om een tweede karaf sangría te bestellen en wandelen naar het strand waar we de ligzetels met nummer negen gereserveerd hebben. Na wat zoeken vinden we de zetels en installeren we ons. Ik ga meteen zwemmen in de zee, maar het water van de Atlantische oceaan is me toch wat aan de frisse kant.

Net wanneer mijn vriend in zee is, komt de verhuurder van de strandstoelen naar mij toe. Hij probeert me opnieuw de huur van de stoelen aan te rekenen. Gelukkig vind ik snel het betaalbewijs van deze ochtend terug. We gaan geen twee keer betalen voor die strandstoelen, he!

Aangezien het zeewater wat te koud is, huren we een kayak. Ideaal om te de omgeving verkennen zonder kou te moeten leiden. We genieten enorm van het peddelen tussen de rotsen. Wat een sublieme plek om deze sport te beoefenen. Echt superleuk.

IMG_1698

IMG_1701

IMG_1704

Na onze kayaktocht chillen we nog een beetje op het strand en keren vervolgens naar ons hotel terug. We spoelen het zoute water van ons af. Omdat het ons gisteren zo gesmaakt had, besluiten we het onszelf niet moeilijk te maken en gewoon opnieuw te gaan eten bij restaurant Lusana.

We genieten op het gezellige terras van heerlijke Portugese tapas met een flesjes wijn daarbij. De vriendelijke dame die ons bedient, neemt afscheid van ons met de woorden ‘Tot morgen!’

IMG_1710

IMG_1717

IMG_1718

IMG_1719

Moe maar tevreden kruipen we in bed.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>