Crash course wijn proeven

Begin januari zag ik in mijn instagram feed iets passeren wat meteen mijn aandacht trok: een cursus wijn proeven van drie uur die meer inzicht beloofde in de wondere wijnwereld. Na onze eerste wijncursus vele jaren geleden, bleef het in mijn achterhoofd altijd wel sluimeren dat ik meer wilde leren over wijn, de verschillende druivensoorten en wijnregio’s. En, groot voordeel van deze cursus: hij vond zowaar plaats bij ons op de hoek. Ideaal!

Mijn vriend en ik wisten niet goed wat te verwachten, maar het werd een gezellige avond waarbij onze lesgever de vijf deelnemers (en zijn vriendin) in zijn sfeervolle wijnkelder zes verschillende wijnen liet proeven, drie witte en drie rode en ons hielp de verschillende wijn te identificeren met onze ogen, neus en smaakpapillen. Hij bood een kader aan om elke wijn te kunnen plaatsen. Op het einde van de cursus konden we een wijn omschrijven met mooie volzinnen. Voor mij bevestigde de cursus een aantal zaken die ik al wist: Chardonnay en Viognier blijven mijn favoriete witte wijnen en wat de rode wijnen betreft, mag het gerust iets steviger zijn.

Ontdekking van de dag was voor mij de uitstekende Nederlandse schuimwijn Brut de Zélande van De Kleine Schorre waarmee we de avond startten. Het was zo gezellig dat we langer bleven plakken en op het einde van de avond een date hadden met onze lesgever en zijn vriendin. Een toost op nieuwe vriendschappen!

IMG_6160

IMG_6166

IMG_6167

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

6 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>