Zondag hadden mijn vriend en ik nog eens gasten over de vloer: onze vrienden uit Heverlee met hun zoontje. Altijd leuk en zeker als het is om samen te genieten van de geweldig copieuze Sinterklaasbrunch van Convento Food. Noblesse oblige, dus startten we de brunch met bubbels. Tussen de gangen door speelden we exploding kittens, kwestie van ons eten wat te laten zakken. Het is mijn missie om elke mens ter wereld te laten kennis maken met dit geweldige spel. 😉 En uiteraard jullie te laten meegenieten van het lekkers dat op ons bord passeerde.
Speculoos, marsepein en chocolade, om de verjaardag van Sinterklaas in stijl te vieren:
Assortiment artisanale broodjes en koffiekoekjes:
Volle yoghurt, huisgemaakte granola, gedroogde bloemen en rood fruit:
American pancake, paprikacrème, zwarte olijf, fetakaas en honing:
Koolsalade, wortel, cashewnoot, pulled pork en mangodip:
Omelet, zoete aardappel, gepekelde rode ui, cheddarkaas, srirachasaus en koriander:
Koude zalm, sesamdip, boontjessalade:
Auberginepuree, tomaat, gember, doperwt, Griekse yoghurt, lente-uit:
Alvorens aan het dessert te beginnen, gingen we even de benen strekken in Kessel-Lo. Wat de kleinste van ons gezelschap de gelegenheid gaf om zoveel mogelijk speeltuigen uit te proberen in Park Belle-Vue en op het terrein van de Centrale Werkplaatsen.
Op de terugweg ontdekten we een kerststal waar duidelijk iets niet klopte. Een zeer bijzondere interpretatie van het kerstverhaal, lijkt me dit.
En we sloten de brunch af rond een uur of zes met een heerlijk tartelette met citroencrème, meringue en seizoensfruit: