Reünie bij Convento Wijnbistro

Het woord reünie is hier echt wel op zijn plaats. Want de laatste keer dat ik mijn studiekameraad zag was in augustus 2017 in Genève. Sinds mijn terugkeer naar België verwaterde het contact tot sporadisch berichtjes uitwisselen, die naarmate de tijd vorderde in frequentie afnamen (toegegeven ik was ook ietwat verongelijkt dat hij niet de moeite had gedaan mij te komen opzoeken toen ik in Borgerhout woonde, wat voor hem echt vlakbij was). Tot ik onlangs een heel lang bericht van hem kreeg om me te melden dat het voorbije jaar zijn huwelijk van 23 jaar op de klippen was gelopen. Een zeer onverwacht bericht, want mijn kameraad en zijn vrouw leken mij zo’n koppel bestemd voor de eeuwigheid. Maar hey, zo zie je maar, je weet nooit wat er zich achter gesloten deuren afspeelt. En afgaande op wat mijn vriend mij vertelde tijdens ons etentje was dat heel wat.

Natuurlijk was één etentje niet voldoende om bij te praten over alles wat er de voorbije jaren gebeurd was. En het raakte me dat mijn kameraad zo’n moeilijke periode doormaakt. Het doet me altijd hartzeer wanneer mensen die mekaar zo graag gezien hebben er niet in slagen op een vriendschappelijke manier een punt achter hun relatie te zetten. Natuurlijk kunnen mensen uit mekaar groeien of iemand anders tegen komen, maar probeer dan uit respect voor wat geweest is tot werkbare afspraken te komen. Zeker als er kinderen in het spel zijn…

Enfin, gelukkig bood het lekkere eten van Convento Wijnbistro een beetje troost. (Mijn kameraad drinkt geen wijn, dus die ervaring kon ik jammer genoeg niet met hem delen.) En ben ik blij om te horen dat mijn vriend professionele hulp heeft om hierdoor te komen. We spraken alvast af ditmaal geen jaren te wachten met het vastleggen van een volgende afspraak. Mijn eerste voornemen voor 2022 staat hierbij vast. (En natuurlijk een beetje nieuwsgierig om kennis te maken met zijn nieuwe vriendin.)

Appetizer:

IMG_5427

Aardpeer, boekweit, yoghurt & Knolselder, karnemelk, zonnebloempit:

IMG_5432

Kalfszwezerik, wortel, hennep:

IMG_5434

Hert, gefermenteerde paddenstoel, kriek Boon:

IMG_5436

Popcorn, citrus, vanille:

IMG_5438

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>