Wandelen langs het Meer van Genève – 21 november 2021

Hoera, het coronaveilige ontbijtbuffet van Eurotel was nog even goed als ik me herinnerde. Lang geleden dat ik nog eens heb staan aanschuiven voor een vers gebakken omeletje!

IMG_5142

IMG_5143

Mijn vriend en ik genoten ten volle van ons zondagse ontbijt, wierpen nog een laatste blik op het fantastische uitzicht vanuit onze hotelkamer en vertrokken daarna terug met de trein naar Genève.

IMG_5144

IMG_5146

IMG_5147

IMG_5148

IMG_5151

We hadden geen wilde plannen, buiten wat genieten van de mooie herfstdag langs de oevers van het meer van Genève. We wandelden langs les Bains des Pâquis en kregen kippenvel bij het zien van zoveel zwemmende mensen in het meer. Respect! Ik ben persoonlijk nog altijd aan het bekomen van mijn zwempartijtjes in de ijskoude Atlantische oceaan hartje zomer in de Algarve.

IMG_5156

Voor wie graag wil logeren vlakbij Les Bains des Pâquis: deze ecocapsule kan je boeken voor twee personen.

IMG_5160

IMG_5161

IMG_5171

We wandelden helemaal tot aan de Botanische tuin en keerden vervolgens op onze stappen terug. Op de terugweg gingen we een glaasje wijn drinken in de poepchique Glow Bar Lounge van het Hotel President Wilson. Fancy!

IMG_5175

IMG_5177

IMG_5182

Aangezien mijn terugvlucht vanuit Genève vertrok om 21.21u, wilden we niet té laat avond eten. Wat online zoekwerk later, belandden we in de Ko-ah lounge, een combinatie van een cocktailbar en een Thais restaurant. Twee van mijn favoriete dingen! Het was half zes toen we er binnen waaiden en de bediening liet ons weten dat de keuken pas om half zeven zou open gaan. Hmm, da’s later dan we gehoopt hadden. Gelukkig stond de patron zelf in de zaak en verzekerde hij ons dat hij ervoor zou zorgen dat we ons eten eerder hadden. We geloofden hem op zijn woord, zochten een tafeltje uit en bestelden ons een cocktail. Gelukkig niet zo straf als bij Le Scandale, maar dat nam niet weg dat mijn pisco sour smaakte!

IMG_5186

De patron hield woord: iets voor zes uur stond er een dampende kom met tom yam kung voor mijn neus. Doordat er geen noedels in de soep zaten, vulde deze niet echt. Geen erg: zo had ik nog een plekje voor de heerlijke sticky mangorijst als dessert. Ko-ah is een fijne plek waar we zeker nog eens zullen terugkeren!

IMG_5188

IMG_5190

IMG_5194

Mijn vriend vergezelde me naar de luchthaven alwaar we afscheid namen (gelukkig niet voor lang, het volgende weekend zou hij alweer in België landen). Mijn terugvlucht verliep naar goede gewoonte vlekkeloos en ook de treinen werkten mee, zodat ik mooi op tijd in bed kon kruipen in mijn appartementje in Leuven. Een fijn weekend als kick-off voor de feestdagen.

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

4 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>