Een streepje Jaarmarkt

Na een dag hard werken, trokken mijn vriend en ik de stad in voor een avondwandeling. We waren benieuwd om met eigen ogen de opkomst voor de Leuvense jaarmarkt te kunnen vaststellen. Hét evenement van het jaar voor veel Leuvenaars, die op de eerste maandag van september al van ‘s ochtends vroeg aan een kroegentocht slangs de Leuvense volkscafé beginnen.

En ja, er was zeker veel volk in de Leuvense straten, maar ik had de indruk dat de opkomst toch minder was dan andere jaren. Wellicht zijn er mensen die zich nog niet helemaal comfortabel voelen in grote mensenmassa’s. Omdat er dit jaar geen optredens waren, werd er niet gedanst in de straten rondom de Marengo en ook de op de Oude Markt viel de drukte heel erg mee. Het toeval wil dat we op de Oude Markt een kameraad tegen kwamen die daar iets aan het drinken was met oud-collega’s. De kameraad in kwestie woont in Hasselt en komt helemaal niet zo vaak in Leuven. Heel fijn om even te kunnen bijpraten.

Bij café Central was het anders wel gezellig druk:

IMG_2720

IMG_2725

 

Auto die zich per sé door de mensenmassa wilde wurmen en zich compleet vast reed:

IMG_2727

 

Na zoveel feestvierende mensen gezien te hebben, werd de verleiding om zelf een terrasje te doen té groot. We belandden op het met bloemen versierde terras van Osteria Michele in de Tiensestraat en dronken een heerlijke prosecco rosé (of misschien wel twee).

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>