Yep, ik ben mij er absoluut van bewust dat deze blog in herhaling valt. Maar hey, lijkt deze hele lockdown niet op een zich elke nacht herhalende nachtmerrie?
Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes in deze duistere tijden: al die restaurants die heel hard hun best doen om te blijven overleven en met de glimlach de heerlijkste lockdown gerechten aanbieden. Echt, chapeau voor de veerkracht die deze ondernemers aan de dag leggen. Ik weet niet of ik met dezelfde ingesteldheid dit vreselijke obstakel zou kunnen overwinnen.
En ook: dankjewel aan Het Land aan de Overkant om ons alweer een fantastisch avondmaal te bezorgen!
Terrine van zalm gravlax, gepekelde groenten:
Kalf entrecote in Madeira saus, pomme Duchesse, witloof & kaascrumble, savooikool & pancetta, risotto van wintergroenten:
Kazen van Elsen: Camembert AOP, St Nectair AOC Fermier, Florence BIO, Bleu Duroux, Le Magoth Fermier:
Millefeuille van peer en chocolade room met anglaise saus met rum:
er zijn wel veel restaurants die ermee gestopt zijn eh…in februari voor valentijn maar dan niets de andere weekends, nu iedereen nog eens voor Pasen, maar de weekends ertussen is de keuze toch fel uitgedund. In die mate dat we ons goesting niet gevonden hebben
Ik neem aan dat het niet voldoende opbracht voor de restaurants die ermee gestopt zijn. Bij speciale gelegenheden zullen ze uiteraard meer bestellingen binnen krijgen dan voor een normaal weekend. Maar er zijn er gelukkig nog die elke week een menu aanbieden: Arenberg, Baracca, Gastrobar Hop, Convento Food, Convento Wijnbistro, Octobar, Taste, Cum Laude, Couvert Couvert, Bar Blom, Bite Leuven, De 3 Tonghen, Julia en Elias, D’Artagnan, Kaminsky, Sud Sud Bistro, Absolut, Zoff, Noordoever, Onder den Toren, Osteria Michele, Optimist, Bistro Tribunal, De Klimop, Brasserie Van de Weyer, Grand Café Industrie, Grand Café 500, De Jacht, Het Moorinneken, Anna Specialty Bar, Gainsbourg,…