Het Land aan de Overkant @ Home

Aangezien mijn vriend (die vanop afstand voor een Zwitsers bedrijf werkt) geen dagje vrijaf had de eerste mei, deed ik een inspanning om ons appartement wat op te ruimen en te kuisen. Het is opvallend hoeveel sneller alles vuil wordt nu we hier dag in dag uit met twee leven. ‘t Moet zijn dat ik vóór heel deze coronacrisis niet zo vaak thuis was. 😉

In de voormiddag fietste ik naar een voor mij totaal onbekend gezin in Kessel-Lo. Aangezien Dreamland er niet in slaagde ons de anderhalve maand geleden bestelde puzzels te bezorgen, zaten mijn vriend en ik door onze puzzelvoorraad heen. Gelukkig was er een puzzel-minnende vriendin op facebook die voorstelde om mij haar puzzel uit te lenen. Die puzzel was door haar uitgeleend aan een ander bevriend koppel, maar die hadden hem net afgewerkt en ik mocht hem daar rechtstreeks gaan afhalen. En dus fietste ik zomaar het terras op van wildvreemde mensen om daar een puzzel op te halen. En legde ik bij thuiskomst meteen de rand (die toegegeven, in een apart zakje zat). Aangezien deze puzzel maar 2000 stukjes heeft, vrezen we wel snel klaar te zijn.

IMG_9213

Het moge duidelijk zijn dat de huidige crisis onverwachte bijwerkingen heeft. Ze sloeg ik zelfs aan het bakken! Hell has frozen over. Toegegeven het was het makkelijkste koekjesrecept ooit, maar hey, ben ik toch ook een beetje mee met de bak-hype.

IMG_9206

IMG_9207

IMG_9208

Het eindresultaat was een best wel eetbaar, gezond koekje. Alleen was het koekje helemaal niet krokant. Zou dat liggen aan het feit dat de havermout die ik gebruikte ondertussen al meer dan een half jaar vervallen was? 😉

IMG_9212

Omdat het een feestdag was (allez, toch in België) trakteerden mijn vriend en ik ons op een heerlijk diner van het Land aan de Overkant, die ook sinds deze week gestart zijn met afhaalmaaltijden. Ik heb heel erg te doen met al die horecazaken die momenteel zonder inkomsten zitten en voorlopig nog totaal geen zicht hebben op wat de komende maanden zullen brengen. Daarom dat mijn vriend en ik graag ons steentje bijdragen om de lokale horeca een hart onder de riem te steken.

IMG_9225

Wij genoten alvast van de heerlijke gerechtjes van het Land aan de Overkant!

Salade van asperges, aardappel en rivierkreeftjes:
IMG_9227

Lambsboutsnede met groentjes en een melkbroodje:
IMG_9234

Huisgemaakt vanille-ijs met crumble van chocolade:
IMG_9238

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

3 Responses

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>