Leuven autovrij 2020

Een grijze en troosteloze zondag voor Leuven autovrij 2020. Al zal het coronavirus ook wel wat mensen thuis gehouden hebben. Mijn vriend en ik besloten toch maar onze wandelschoenen aan te trekken en de stad in te gaan.

We verkenden het nieuwe, bijna afgewerkte, fietspad aan de ring tussen het Engels Plein en de Nieuwe Mechelsesteenweg. Hopelijk kunnen we dat binnenkort ook met de fiets doen!

IMG_3637

IMG_3638

IMG_3639

 

Vervolgens volgden we één van onze ondertussen vertrouwde wandelroutes door Leuven.

IMG_3640

 

Ocharme de bewoners van de Mechelsestraat, hoe hard te beklagen zijn die wel niet? Hoeveel maanden zijn deze werken ondertussen al wel niet bezig?

IMG_3642

IMG_3644

IMG_3646

 

Je kon voor de gelegenheid geheel coronavirusveilig de stad met paard en kar verkennen:

IMG_3647

 

Of coronavirusveilig een terrasje doen:

IMG_3648

 

Natuurlijk konden we de verleiding niet weerstaan om een warme chocomelk te drinken bij de Quetzal. Al denk ik dat dit wel de laatste keer geweest zal zijn. Meer dan een half uur wachten (het aanschuiven inbegrepen) voor een chocomelk is het mij echt niet waard. Hoe lekker de chocomelk daar ook is.

IMG_3654

 

Nog wat sfeerbeelden:

IMG_3655

IMG_3658

 

En we sloten de dag af in L’Etoile d’Or, voor een pot met de beste mosselen van Leuven! (Allez, ik dan toch, mijn vriend is niet zo’n fan van mosselen, de barbaar!)

IMG_3663

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

2 Responses

  1. oh komt daar langs de Vest/ Engels plein een fietsbaan. Dat had ik nog niet eens door. Cool.

    Nu alle kindjes kunnen fietsen, hebben we ook geprofiteerd van een fietstochtje en er zijn toch wel leuke fietsroutes door/langs onze stad maar hoe meer hoe beter!

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>