Moederdag in lockdown

Lekker lang uitgeslapen vandaag en alhoewel ik zelf geen moeder ben en ook volstrekt geen ambities in die richting heb, zag ik er geen graten in mezelf en mijn vriend te trakteren op een heerlijke brunch van Convento Food ter ere van alle moeders op de wereld, voor wie het in deze periode ongetwijfeld nog harder zwoegen is dan gewoonlijk. Het brunchpakket van Convento Food was, naar goede gewoonte, erg copieus. Jawel, al het onderstaande heerlijks zat in één pakket:

 • yoghurt, parelcouscous, noten, gedroogd fruit
 • komkommersalade, lamsvlees, rode ui, paprika, munt
 • eendenborstsalade, vijg, abrikoos, vijg, lente-ui, zaden
 • kerstomaatjessalade, mango, lente-ui, babyspinazie, zaden
 • lente-quiche: gerookte Schotse zalm, broccoli, groene asperge, dille, mascarpone
 • geroosterde zoete aardappel, yoghurt, chili, koriander
 • witte aspergesalade, doperwt, bloemkool, huisgemaakte pesto, hennepzaad
 • assortiment artisanale broodjes & koffiekoekjes
 • huisbereide confituur, varkenspaté, ongezouten hoeveboter
 • biscuit, mascarponecrème, verse aardbei

IMG_9530

Natuurlijk kregen we dat met z’n tweetjes niet op, dus bewaarden we een deel voor ‘s avonds.

Na de brunch probeerde ik mijn vriend te overtuigen om een wandeling in de buurt te maken, maar hij vond onze uitgebreide fiets- en wandeltocht van zaterdag al genoeg lichaamsbeweging voor één weekend. Geen erg, het is ook best leuk om in mijn eentje te gaan wandelen. Een fijne podcast in de oren en een externe batterij voor mijn iphone, meer heeft een mens niet nodig.

Ik inspireerde me voor mijn route op deze Vlierbeekwandeling, al liet ik de Abdij zelf links liggen. Ik was vooral onder de indruk van het prachtig stukje groen dat de Kesselberg bood. Ongelooflijk dat ik deze heuvel die zo dichtbij ligt, nog nooit eerder had beklommen. Een zeer mooie, en aangename plek, waar ik graag nog eens met mijn vriend naar terugkeer.

IMG_9535

IMG_9537

IMG_9540

IMG_9541

IMG_9543

IMG_9545

IMG_9546

IMG_9547

IMG_9548

IMG_9551

IMG_9553

IMG_9554

IMG_9555

IMG_9556

IMG_9557

IMG_9558

IMG_9560

IMG_9561

IMG_9562

IMG_9563

IMG_9564

Op de terugweg langs het provinciedomein kwam ik een bekend koppel tegen met wie ik een praatje deed. De gespreksonderwerpen focussen zich tegenwoordig natuurlijk voornamelijk op de coronacrisis, maar het doet altijd deugd bekende gezichten te zien.

Voor het avondmaal aten we de overschotjes van de brunch en de risotto van Sud Sud Bistro op. We eindigden de dag met een aflevering van Westworld. Een serie met zeer sterke acteerprestaties, waarvan ik nog altijd twijfel of het verhaal mij nu aanspreekt of niet.

IMG_9574

IMG_9577

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

5 Responses

 1. ‘k was onlangs in Lindenbos…ook tof en ‘k besefte dat ik die hele groene noordkant van Leuven compleet nog niet ken. In Kesselbos ben ik dus ook nog niet geweest. Straf eh

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>