Paasmaandag met mojito’s en Hello Fresh

Mijn vriend en ik moeten tegenwoordig echt moeite doen om nog originele plekken te vinden om te wandelen in Leuven. Dus ja, nog maar eens gewandeld naar de Abdij van Keizersberg, dan maar. Altijd mooi, zeker in de lente onder een stralend zonnetje.

IMG_8793

IMG_8794

IMG_8795

Vervolgens een beetje op goed geluk doorheen Leuven gezworven en zowaar een onbekend plekje ontdekt. Dit was honderd procent zeker ons allereerste bezoek aan de Groefstraat en het Groefplein. Ik wist zelfs niet dat Leuven een straat en een plein met dit naam had.

IMG_8797

IMG_8799

Op onze terugweg naar ons appartement doen we een tweede fijne ontdekking: het raam bij Belgaleiro (een Belgisch-Braziliaans café vlakbij het Sint-Jacobsplein waar we al een paar keer eerder gepasseerd zijn) staat open. Nieuwsgierig werpen we een blik doorheen het raam om te zien wat ze verkopen. En jawel, er staan zowaar verse mojito’s op het menu! En zelfs al is het een heel pak frisser dan de voorbije dagen, die mojito is snel besteld. Heerlijk! En supervriendelijke mensen. Je kan er trouwens ook eten afhalen of laten leveren. Hun menu vind je op facebook.

IMG_8804

Thuis gekomen, wagen we ons (nuja, laten we eerlijk zijn: mijn vriend is de kok in huis) aan ons grootste lockdownexperiment tot nu toe: onze allereerste Hello Fresh maaltijd! Grote garnalen in citroen-knoflookmarinade. In plaats van 45 minuten doet mijn vriend er in totaal bijna anderhalf uur over om dit alles klaar te maken. Ik denk niet dat wij al ooit zo fancy gekookt hebben op ons appartementje. De zeldzame keren dat we zelf koken, beperken we ons meestal tot een wokgerecht of een ovenschotel. Enfin, iets waar je een minimaal aantal pannen voor nodig hebt, geen ganse pannenset. Maar eerlijk: het is echt superlekker en het presenteert erg mooi.

IMG_8813

IMG_8814

Puzzelvooruitgang:

IMG_8792

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>