Afscheid van Seoul – 16 september 2018

Laatste keer ontbijten in Hotel New Kukje. Het afscheid van Zuid-Korea valt me zwaar. Er valt hier nog zoveel meer te ontdekken. drie weken is gewoon te kort. Ik heb zelfs nog geen 5 procent van al de gerechten die de Koreaanse keuken te bieden heeft, uitgeprobeerd!

IMG_9839

Doordat er manifestaties plaatsvinden (ik zei het al eerder, volgens mij is de nationale sport van Koreanen betogen), stopt de Airport Shuttle niet vlakbij ons hotel. We moeten dus een beetje stappen naar een halte waar de bus wel stopt. Niet dat ik dat erg vind, want die halte bevindt zich vlakbij Lotte Hotel waar ik tijdens mijn vorige verblijf in Seoul logeerde. Wel iets chiquer dan het New Kukje hotel, moet ik toegeven. Omdat we de shuttle net gemist hebben, verpozen we even in de inkomhal van het Lotte Hotel, alwaar al meteen een paar werknemers van het hotel zich naar ons toe haasten om te vragen of we hulp nodig hebben. Neen, dank je, maar het is wel vriendelijk dat jullie het vragen.

De Airport Shuttle brengt ons zonder problemen naar Incheon Airport. Als lunch pikken we nog snel een traditioneel Koreaans gerecht mee (sundubu-jjigae voor mij en bibimbap voor mijn vriend) en daarmee zit ons verblijf in Korea erop. Ik hoop echt in de toekomst nog eens te kunnen terugkeren naar dit mooie land!

IMG_9841

IMG_9842

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>