31 maart 2015: Haw Par Villa

Onze laatste dag in Marina Bay Sands én in Singapore. Snik. Time flies when you are having fun. Vroeg opgestaan om het maximum uit deze dag te halen. Al om 8 uur zitten we aan de ontbijttafel voor ons allerlaatste ontbijt met misosoep, noedelsoep en dim sum. Man, wat ga ik dat missen als we terug in België zijn!

Na het ontbijt gaan we voor de allerlaatste keer naar de infinity pool op het dak. Kwestie van het magnifieke uitzicht goed in ons geheugen te kunnen prenten. Ik kan nog steeds amper geloven dat ik in dit futuristische hotel heb kunnen logeren. Voor de allerlaatste keer de pool towels in de towel bin gegooid en dan naar onze kamer om een douche te nemen en uit te checken. Ik heb al heimwee nog voordat we vertrokken zijn.

IMG_7830

IMG_7833

IMG_7834

Na het uitchecken laten we onze koffers achter bij de conciërge en nemen we een taxi naar Haw Par Villa. Oorspronkelijk was het de bedoeling om het bezoek aan Haw Par Villa te combineren met de Southern Ridges, maar dat bleek toch ietwat te ambitieus.

Haw Par Villa blijkt helemaal de curiositeit te zijn die ik mij had voorgesteld. Haw Par Villa is een gigantische tuin met meer dan 1000 beelden en 150 tableaus die scènes uit de Chinese folkore en legendes afbeelden. De tuin dateert oorspronkelijk uit 1937 en werd gecreëerd door de broers Aw Boon Haw en Aw Boon Par, die rijk werden met de verkoop van Tiger Balm. Het geheel valt moeilijk te omschrijven. Je moet het met je eigen ogen gezien hebben. De tuin en de standbeelden laten een ietwat afgeleefde indruk na, maar dit draagt bij aan de charme. Voor de inkomprijs van nul euro kan je zolang als je wilt de afbladderende verf en de gruwelijke taferelen uit de Chinese hel aanschouwen (not for the faint of heart).

IMG_7840

IMG_7841

IMG_7845

IMG_7851

IMG_7860

IMG_7871

Het is erg, erg warm en tegen het middaguur beginnen onze magen te knorren. Haw Par Villa ligt niet meteen in het toeristische centrum, maar aan de overkant van de straat bevindt zich een shopping mall met een aantal restaurants die als doelpubliek duidelijk werknemers uit de buurt hebben. Wij komen terecht in het Koreaanse restaurant Ju Shin Jung. We snappen de menukaart maar half en de ober is niet echt geneigd ons extra uitleg te geven, maar we slagen erin allebei een soort maaltijdsoep te bestellen

Ik ga voor de dduk bulgogi (beef in a pot) en mijn vriend voor de galbitang (clear beef rib soup). We hebben het zotte idee om beide soepen te delen, maar al gauw blijkt dat het onbegonnen werk is de lange en glibberige glasnoedels met glibberige stokjes van de ene pot naar de andere over te dragen. Ik vermoed dat het personeel heel hard gelachen heeft toen ze ons zagen sukkelen. De soepen waren vergezeld van een zeer uitgebreid aanbod aan side dishes. Geen idee wat het allemaal was, maar het is duidelijk dat de Koreaanse keuken helemaal spek naar mijn bek is. Geweldig lekker!

Na de lunch keerden we terug naar Haw Par Villa om de laatste beelden en tableaus te bekijken. Ik kan me voorstellen dat dit park geen spek naar ieders bek is, maar ik durf het toch een aanrader te noemen. Het kost niks, dus als het je niet aanstaat, neem je gewoon de metro naar een andere bestemming.

IMG_7881

IMG_7883

IMG_7887

IMG_7891

IMG_7900

IMG_7903

IMG_7911

IMG_7913

IMG_7920

IMG_7923

IMG_7924

IMG_7925

Rond kwart na drie houden we het voor bekeken en nemen we de metra terug maar Marina Bay voor een laatste wandeling langs deze kunstmatige baai. Het is erg warm en we koelen af met een happy hour Somersby cider (twee voor de prijs van één) aan de waterkant. Dat doet deugd!

We wandelen op ons gemak langs de Merlion en de Helix Brug terug naar Marina Bay Sands, alwaar we gebruik kunnen maken van de douchefaciliteiten in de fitness om het zweet van onze lijven te spoelen. Kwestie van niet bezweet het vliegtuig op te moeten. We halen onze koffers op en nemen een taxi naar de luchthaven. Op de luchthaven laten we ons voor de allerlaatste keer verleiden om kaiten sushi te eten bij Sakae, maar om heel eerlijk te zijn, valt het aanbod wat tegen. De sushi kon alleszins niet tippen aan die van Genki sushi op Orchard Road. Misschien toch beter voor een andere avondmaal gegaan.

IMG_7933

IMG_7940

IMG_7942

IMG_7944

IMG_7946

IMG_7947

IMG_7952

IMG_7954

Alvorens we aan boord gaan van ons vliegtuig, kopen we U-vormige nekkussentjes, iets wat al lang op mijn lijstje stond, maar wat er tot nu toe nog niet van gekomen was.

De vlucht naar Frankfurt verloopt supervlot. Ik vul mijn tijd met het schrijven van tripadvisor reviews en ik lees het boek uit waarvoor ik nog een recensie moet schrijven. Ik slaag er zelfs redelijk goed in (zij het veel te weinig) te slapen dankzij mijn gloednieuwe nekkussentje.

Om 6.10u zijn we in Frankfurt en krijgen we een voorsmaakje van het weer dat ons in België te wachten staat. IJskoud. Ik kan het bibberen amper bedwingen. Na wat een eindeloze rit met een volgestampt busje lijkt, bereiken we eindelijk het vliegtuig dat ons naar België zal brengen. Om 7.25u vertrekken we voor de allerlaatste korte vlucht en zit onze vakantie er definitief op.

Eén ding wil ik nog zeggen als afsluiter: Singapore, I’ll be back!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>