Geef toe, wie kan weerstaan aan zo’n fantastische titel? Dus vergaten we even de jetlag en de vermoeidheid van onze trip naar Singapore en begaven we ons op vrijdagavond naar Het Land aan de Overkant voor een uniek tasting dinner met Franse wijnen, gepresenteerd door Antony Tortul van Domaine La Sorga uit de Languedoc. En we hebben het ons niet beklaagd. Fantastische wijnen vergezeld van zalig lekker eten. Meer moet dat echt niet zijn als kick-off voor het paasweekend.
Deze tongstrelende lekkernijen verwarmden onze harten:
APERO
courgette/dragon/makreel/hiiki
cuvée du Bu / terret bourret
PALING
rammenas, granaatappel en hibiscus
la sorga rouge / cinsault
PIETERMAN
jus van bouillabaisse en venkel
chatzen 2011 / sauvignon blanc-chasan
PETITS GRIS
saucisse de Toulouse en daslook
cahtzen 2012 / sauvignon blanc-chasan
LAM
artisjok, kardemon en zeeaster
le phacomochère / cinsault-grenache-syrah
WORTEL
ijs van karnemelk, tandoori
pétillant rosé / aubun-carignan
En als afsluiter nog enkele versnaperingen:
[…] lezers van mijn blog zullen opmerken dat een paar gerechten hetzelfde zijn als twee weken geleden (en dat ik de petits gris ben vergeten te fotograferen), maar dat stoorde helemaal niet. […]