Paasweekend in Luxemburg – 4 april 2015

Toen ik van de vriendelijke mensen van Enchanté het aanbod kreeg om een weekendje gratis op hotel te gaan, zei ik natuurlijk direct ja. Zoals jullie weten, is op hotel gaan één van mijn specialiteiten. 😉 Dat mijn vriend en ik nog maar drie dagen terug waren van onze Singapore-trip leek in dit geval een te verwaarlozen detail. Zo kwam het dat ik voor de verscheurende keuze geplaatst werd een favoriet te kiezen uit de lijst van Accor hotels in Luxembourg. Mijn oog viel op het Hotel Novotel Luxembourg Centre, vooral vanwege de locatie vlakbij het historische centrum. Wegens tijdgebrek had ik op voorhand geen enkele research gedaan naar het hotel in kwestie. Helemaal tegen mijn gewoonte in had ik zelfs geen enkel tripadvisor review gelezen. Het interieur, de inkleding, de sfeer, het ontbijt, het zou allemaal een verrassing blijven.

Op Stille Zaterdag moesten mijn jetlag en ik ons eerst nog door een les Spaans worstelen. Er waren maar drie andere studenten komen opdagen voor de les, dus een beetje suffen en me wegsteken achter de medestudenten zat er niet echt in. Het Spaans rolde me die ochtend niet direct vlot van de tong. Ik wijt het aan mijn hersencellen die nog wat aan het recupereren waren van de vermoeiende reis en de verkoudheid die ik vermoedelijk op het vliegtuig van Singapore naar Frankfurt had opgedaan.

Maar goed, na de les aten we snel een boterham en vertrokken we samen met een grote voorraad papieren zakdoekjes richting Luxembourg stad! Het weer was, hoe zal ik het zeggen, redelijk abominabel. Maar goed, voor Paaszondag beloofden de weerberichten beterschap.

Na een bijzonder oninteressante rit parkeerden we onze wagen in de parkeergarage vlak onder ons hotel. We vonden wel niet direct de uitgang het dichtste bij de lobby van Hotel Novotel Luxembourg Centre, maar goed, van een paar meter wandelen met een valies is nog nooit iemand dood gegaan.

Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door de mooie en ruime lobby van het hotel. Ok, het gigantische paasei en de gratis chocolade paaseieren zullen daar ook wel voor iets tussen gezeten hebben. 😉 Het personeel aan het onthaal was erg vriendelijk (al moet ik eraan toevoegen dat het duidelijk was dat ze op voorhand gebriefd waren van onze logeerpartij). Maar goed, stiekem volgde ik nog een paar check-in en check-out momentjes tijdens ons verblijf daar en ik moet zeggen dat ook die klanten bijzonder vriendelijk geholpen werden. Ik heb ondertussen toch al wel enkele hotels bezocht in mijn leven, maar de Xbox en het grote touchscreen in de lobby waarop je info over het weer en Luxembourg stad kon opzoeken, waren nieuw voor mij.

IMG_8030

IMG_8033

Normaal gezien zijn wij het soort mensen dat na het inchecken onze valiezen op de kamer dropt en meteen de stad in trekt. Maar de combinatie van slecht weer en vermoeidheid zorgde ervoor dat we in onze comfortabele kamer bleven rondhangen om wat te surfen op het draadloos netwerk. Hoera voor free wifi! We voelden geen van beiden de drang om nog erg actief te zijn. Oja, leuk om weten: de hotelkamer was voorzien van bluetooth luidsprekers. Ideaal voor mensen die hun eigen muziek willen afspelen.

IMG_7978

IMG_7984

Het avondmaal nuttigden we dan ook gewoon in het hotel. Ik ging voor de witte asperges met gerookte zalm en mijn vriend voor de Italiaanse hamburger. Beide gerechten waren zeer lekker, zeker in combinatie met een glaasje. De gaatjes vulden we op met een crème brûlée en een moelleux. Heerlijk!

IMG_6685[1]

Na het avondmaal genoten we op ons gemak van ons welkomstdrankje in de bar (een glas rode wijn). De verleiding was groot om daarna gewoon in bed te kruipen, maar opeens vond ik het zonde dat we om 9 uur ‘s avonds nog steeds niets van de stad gezien hadden. Ik slaagde erin mijn vriend te overtuigen om de stad in te trekken voor enkele nachtfoto’s. Gelukkig was het ondertussen gestopt met regenen. We pakten statief en fototoestel mee en begaven ons naar het viaduct op zo’n vijf minuten van het hotel om daar foto’s te nemen van de prachtige volle maan die Luxembourg by night extra glans gaf.

IMG_8008

IMG_8014

IMG_8020

Tevreden met het resultaat kropen we mooi op tijd in bed. Een goeie nachtrust zou ons deugd doen!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

1 Response

  1. het zijn prachtige nachtfoto’s.

    we waren er in dec 2013 met de piepkleine baby om naar de kerstmarkt te gaan en als ik jouw foto’s zie dan besef ik hoe weinig we van de stad gezien hebben.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>