Deze middag ging ik tijdens de lunchpauze samen met drie dappere collega’s naar een activiteit georganiseerd door deBuren. Het thema was een hot topic: kan het eten van insecten een oplossing zijn voor het mondiale voedselprobleem? Ik ben alvast overtuigd. Die kleine beestjes zitten tsjokvol proteïne, zijn gemakkelijk te kweken en veel minder belastend voor het milieu dan zoogdieren.
Leuk extraatje: terwijl we naar de documentaire van Stefan Gates keken, kregen we insectenburgers te eten. Voor mij was het niet bepaald de eerste keer dat ik insecten at, dus echt speciaal vond ik die paar wasmotlarven en sprinkhanen verstopt tussen wat groenten niet. Mijn collega’s daarentegen moesten wat meer moeite doen om hun afkeer te overwinnen, maar iedereen heeft alles opgegeten! Zelfs de buglolly, waarin de wormen toch nét iets prominenter aanwezig waren.
Alweer een culinaire ervaring rijker. Zeker voor herhaling vatbaar!
En als dessert een buglolly van chocoladegebak met buffalowormen:
Ik vind het er vreselijk uitzien en neen, bedankt! 😉
Ik heb ze jaren aan een stuk geroken in Thailand en herinner me de geur nog altijd! De expats zeiden altijd: wat is er erger dan de geur van bakkende of BBQ’end insecten? Je vriendin kussen die ze net heeft opgegeten!
Het is poverty food en ik eet liever geen vlees dan dat! Maar ieder het zijne natuurlijk.
die lolly is er voor mij toch ook over
oh jakkes
rationeel weet ik dat ze goed zijn, vast goed smaken, ….
maar pffff, ‘k voel me er toch nog niet klaar voor.
ooit artikel gelezen hoe we ook de voedselpiramide kunnen helpen door massaal kwallen te gaan eten. Awel, dat zie ik nog wel veel meer zitten.
Ik heb echt geen last van voedselfobieën. Mij kan je echt eender wat voorschotelen, ik proef alles.
Wat trouwens poverty food is voor de ene, is luxe voor de andere. Poverty food is een sociale constructie. Zo werden kreeften bvb in sommige streken als ‘poverty food” beschouwd. En zeg nu zelf, een garnaal of een insect, is daar nu echt zoveel verschil tussen?
Nee, als ge de sprinkhaan voor mij pelt is het al tamelijk ok….net zoals ik een garnaal niet met pel opeet. ‘t is da “crunchy” effect die me schrik aanjaagt.
[…] dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken? Ik denk dat ik een heel ruim smakenpalet kan appreciëren. Er is niets dat ik niet zou proeven en ik lust ongeveer alles. Buiten koffie dan, […]
[…] gezien, we trokken dus richting de Future Food Coop in de hoop daar toekomstgericht voedsel zoals insecten aan te treffen. Helaas, dit bleek gewoon een fancy supermarkt te zijn dat van displays gebruik […]
[…] denk dat er weinig culinaire uitdagingen zijn die ik niet zou durven aangaan. Zo at ik al meermaals insecten (best wel lekker, dus ik snap de weerstand van de meeste mensen hiertegen niet echt). Waagde ik mij […]