Can insects save the world?

Deze middag ging ik tijdens de lunchpauze samen met drie dappere collega’s naar een activiteit georganiseerd door deBuren. Het thema was een hot topic: kan het eten van insecten een oplossing zijn voor het mondiale voedselprobleem? Ik ben alvast overtuigd. Die kleine beestjes zitten tsjokvol proteïne, zijn gemakkelijk te kweken en veel minder belastend voor het milieu dan zoogdieren.

Leuk extraatje: terwijl we naar de documentaire van Stefan Gates keken, kregen we insectenburgers te eten. Voor mij was het niet bepaald de eerste keer dat ik insecten at, dus echt speciaal vond ik die paar wasmotlarven en sprinkhanen verstopt tussen wat groenten niet. Mijn collega’s daarentegen moesten wat meer moeite doen om hun afkeer te overwinnen, maar iedereen heeft alles opgegeten! Zelfs de buglolly, waarin de wormen toch nét iets prominenter aanwezig waren.

Alweer een culinaire ervaring rijker. Zeker voor herhaling vatbaar!

IMG_6202

Wasmotlarven:
IMG_6203

Krekels:
IMG_6206

En als dessert een buglolly van chocoladegebak met buffalowormen:
IMG_6208

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

9 Responses

  1. K.

    Ik vind het er vreselijk uitzien en neen, bedankt! 😉
    Ik heb ze jaren aan een stuk geroken in Thailand en herinner me de geur nog altijd! De expats zeiden altijd: wat is er erger dan de geur van bakkende of BBQ’end insecten? Je vriendin kussen die ze net heeft opgegeten!
    Het is poverty food en ik eet liever geen vlees dan dat! Maar ieder het zijne natuurlijk.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>