Oorspronkelijk zou mijn vriend dit weekend op de woeste baren doorbrengen, maar het blijkt dat zeebonken erg slecht zijn in het vooruit plannen. Man, man, wat een gedoe is dat al geweest. Die zeilweekends blijven maar van datum veranderen. Wat erg vervelend is, want wij hebben een agenda waarvan de weekends meestal een half jaar op voorhand ingevuld worden, dus ik moet op tijd weten welke weekends vrij te houden.
Enfin ja, doordat dit weekend verplaatst moest worden naar een later tijdstip in oktober, kon een eerder geplande dinner date niet meer doorgaan. Gelukkig was de kameraad met wie we hadden afgesproken flexibel en was het voor hem geen probleem om de afspraak te vervroegen.
Het leek ons wel leuk om hem te laten kennismaken met één van de betere restaurants in Leuven, Het Land aan de Overkant. Hij arriveerde met de trein, dus konden we ons volledig laten gaan en aangepaste wijnen bij onze menu bestellen.
We startten de maaltijd met enkele knabbeltjes:
Krokantje met zwarte pens en appel
Na de opwarming begonnen we aan het echte werk:
ZEESLA
tartaar van makreel en oester, wakame
Bretoense kreeft, zeewier en komkommer
bouillon van dashi en knolselder
GROENE KRUIDEN
buikspek, risotto van granen
En dan een gang met vergeten groenten waarvoor ze dringend eens een nieuwe naam moeten verzinnen, want ik denk dat ondertussen iedereen zich deze groenten opnieuw herinnert.
FOREL
pastinaak, spitskool en botermelk
DUKE OF BERKSHIRE
aardappel en gerookte slaharten
CHOCOLADE
hazelnoot, peer en tijm
Het dessert was zo lekker dat ik totaal vergeten ben het te fotograferen. Van de dessertwijn uit Oekraïne (!) heb ik gelukkig wel een foto.
We sloten de maaltijd af met een thee/décafé. Ik ging voor de genmaicha. Bij de koffie/thee kwamen allerlei lekkernijen die mij heel gelukkig maakten.
Aangezien de laatste trein richting Limburg al vertrokken was nog voordat onze maaltijd ten eind was, mondde de avond uit in een onverwacht logeerpartijtje. Gelukkig had ik nog vers gewassen lakens klaar liggen in de kast, zodat onze gast in een kraaknet bed kon blijven overnachten.
dan ben jij er toch ook vrij last minute binnen geraakt als ik dit nu goed lees? Tof…mij is het vorige week dus niet gelukt.
Een week op voorhand gereserveerd. Waarschijnlijk een beetje geluk gehad.
[…] twee culinaire uitspattingen in dezelfde week. Niet zo goed voor de portemonnée, maar wel enorm genoten van het lekkere eten en […]