Een gezellige avond in restaurant Beluga

Ja, twee culinaire uitspattingen in dezelfde week. Niet zo goed voor de portemonnée, maar wel enorm genoten van het lekkere eten en het goede gezelschap.

Beluga is zo’n plek waar ik altijd graag naar terugkom. Het enthousiasme waarmee de chefkok de wijnen en de gangen voorstelt, werkt gewoon aanstekelijk. En als de huisaperitief dan een Bollinger champagne blijkt te zin (de favoriete champagne van James Bond), kan een mens daar onmogelijk neen tegen zeggen.

Omdat chic volk altijd een beetje op zich laat wachten, arriveerden onze vrienden op het nippertje binnen het academisch kwartiertje (in all fairness, ze hadden zich van straat vergist). Dat hield de spanning erin, maar eens ze zich op hun stoel neergevlijd hadden, waren we vertrokken voor een geweldig driegangenmenu waarin vis en schaaldieren de glansrol voor hun rekening namen.

Een overzichtje van het lekkers dat op ons bord passeerde.

Tartaar van Canadese zalm:
IMG_5652

Sint-Jacobsvruchten met een saus van platte peterselie, rucola en venkel (love, love, love, Sint-Jacobsvruchten)
IMG_5653

Corvina met shiitake en een wortelzalfje:
IMG_5654

Tarte tatin met peer:
IMG_5656

We sloten af met een koffie/thee/Ile de Ré cognac. Die cognac was trouwens echt een ontdekking (met dank aan mijn vriend om mij van zijn glas te laten nippen). Heerlijk!

About yab

Yet another blogger. Wie meer wil weten, moet gewoon mijn blog lezen.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>